«Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,» -ξεκινούν αρχές του 2013 σύμφωνα με τον κ. Νίκο Θεολόγου- «οι εργασίες του Βιολογικού Καθαρισμού Άνδρου, με συνεργαζόμενες με τον Δήμο εταιρίες, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση, αλλά και η κατασκευή πεζογέφυρας -η οποία θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου- στο Νειμποριό».

Παράλληλα ξεκίνησαν ήδη τα έργα των δικτύων από την ΕΡΓΟΝ Α.Ε. συνολικής δαπάνης 3.500.000 ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής αγωγού συλλογής και προώθησης λυμάτων ξεκινούν από τα Πευκάκια και θα καταλήξουν πίσω από την ΔΕΗ. Η νοητή γραμμή εργασιών θα περάσει τα σκαλιά απέναντι από το κατάστημα Μανδαράκα, θα ακολουθήσει παράλληλη διαδρομή μέχρι την έξοδο του δρόμου, με κατεύθυνση από στροφή Καλιπέτη, θα περάσει μπροστά από το κατάστημα Πιάγκου, θα συνεχίσει ευθεία προς γεφύρι, θα διατρέξει υποποτάμια τον δρόμο του συνοικισμού με κατεύθυνση προς παλαιό ελικοδρόμιο και θα καταλήξει σε αντλιοστάσιο, απ’ όπου ξεκινά αγωγός που οδηγεί τα λύματα στον Ναυτικό Όμιλο σε δεύτερο αντλιοστάσιο το οποίο θα καταλήγει τελικά στη ΔΕΗ.

Παράλληλα – σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεολόγου – θα κατασκευαστούν 4 ακόμη αντλιοστάσια για την μεταφορά των λυμάτων. Το ένα θα οδηγεί τα λύματα από το κτήμα Βεντούρη μέχρι Πευκάκια, δεύτερο στο Παραπόρτι, τρίτο στην πλατεία Αφανούς Ναύτη και τέταρτο στο Ξενία με κατεύθυνση όλα, προς το αντλιοστάσιο του π. ελικοδρομίου.

Στο μεταξύ υπάρχει η προοπτική να συνδεθεί το δίκτυο της Μεσαριάς με τα Πευκάκια αλλά και τα Λειβάδια – Βραχνού για τα οποία η μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί για την εκπόνησή της από δωρητή που θέλει να διατηρήσει –προς το παρόν όπως δήλωσε ο κ. Θεολόγου-  την ανωνυμία του. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεολόγου υπάρχει η πρόθεση να εκπονηθεί μελέτη για τις Στενιές επίσης από «ανώνυμο δωρητή».

Με ανακοίνωση του: «Ο Δήμος Άνδρου ενημερώνει τους κατοίκους της Χώρας Άνδρου ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των κεντρικών δικτύων και των αντλιοστασίων της αποχέτευσης.

Τα έργα αυτά θα συνδυαστούν με τα υφιστάμενα δίκτυα αποχέτευσης και, μαζί με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, θα αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο βασικής υποδομής που θα εξυπηρετεί όλο σχεδόν τον πρώην Δήμο Άνδρου.

Με τη λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων  θα επιλυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα της περιοχής της Χώρας και θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προστασίας του περιβάλλοντος ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Άνδρου.

Οι εργασίες που μόλις ξεκινούν, θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα κάποια προβλήματα, που με καλή θέληση και λίγη υπομονή θα επιλύονται σύντομα.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες να δείξουν κατανόηση και, όσο αφορά την οδική κυκλοφορία, να ακολουθούν τις υποδείξεις των υπεύθυνων και να σέβονται τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα απαιτηθούν.

Από την πλευρά του Δήμου Άνδρου, της τεχνικής του υπηρεσίας, της αναδόχου εταιρείας και σε συνεργασία με την αστυνομία,  έχει γίνει κάθε δυνατή πρόβλεψη, ώστε τα όποια προβλήματα να αποκαθίστανται το συντομότερο δυνατό και με τη μικρότερη δυνατή όχληση. 7-11-2012»

Ενημέρωση για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων από τον Δήμο Άνδρου μπορείτε να βρείτε: http://news.andros.gr/?p=1156

Ελπίζουμε να γνωστοποιηθεί επισήμως και τυπικά η ανάθεση αλλά και όνομα της εταιρίας ή των εταιριών που θα υλοποιήσουν το πολυπόθητο έργο για το οποίο έχουμε πάμπολλες φορές ακούσει εξαγγελίες…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.