Χωρίς την υπογραφή των δημάρχων ή των περιφερειαρχών, προχωρά η διαθεσιμότητα, καθώς δημοσιεύθηκε στις 05/12/2012  σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ. Με την Πράξη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπερνά δύο «σκοπέλους»: των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν μπλοκάρει τα γραφεία προσωπικού για την αποστολή λίστας και της άρνησης των δημάρχων να δώσουν εντολή υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 237/τ. Α/5-12-12), στο Κεφάλαιο Ζ «Επείγουσες διατάξεις θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», άρθρο 18:

«Η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από το αρμόδιο όργανο και εντός προθεσμίας που προβλέπεται από το νόμο.

«Για την επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της ανωτέρω υπηρεσιακής μεταβολής δεν είναι αναγκαία η έκδοση σχετικής πράξης».

Να σημειωθεί ότι ήδη με εγκύκλιό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προαναγγείλει ότι στις περιπτώσεις αυτές θα εντάσσονται σε διαθεσιμότητα όλοι οι ΙΔΑΧ Δ.Ε. χωρίς εξαιρέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.