Με επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας – Γραφείο Υπουργού και Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που υπογράφουν όλοι σχεδόν οι σύλλογοι του νησιού επισημάνθηκε η ανυπόφορη κατάσταση για τους κατοίκους της Άνδρου να παραμείνουν «από τον Δεκέμβριο 2012, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων» με ένα μόνο πλοίο και ένα δρομολόγιο ημερησίως, την ίδια στιγμή που το καλοκαίρι όπως αναφέρεται στην επιστολή «με έκπληξη είδαμε πέντε (!!!) πλοία στην γραμμή Ραφήνας – Άνδρου – Τήνου – Μυκόνου».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ακόμη το αίτημα των Ανδριωτών για την διασύνδεση της Άνδρου με την Σύρο. Συγκεκριμένα αναφέρουν οι υπογράφοντες σύλλογοι:

«Ένα δεύτερο και εξίσου σημαντικό θέμα είναι η σύνδεση της Άνδρου με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων και ιδιαίτερα με την πρωτεύουσα Σύρο. Όπως γνωρίζετε, η Άνδρος έχει σύνδεση μόνο με Τήνο και Μύκονο και τα επιδοτούμενα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια από και προς Σύρο (δύο φορές την εβδομάδα) κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τους κατοίκους της, γιατί οι ημέρες και οι ώρες των δρομολογίων αυτών είναι τελείως ακατάλληλες για αυτούς που ταξιδεύουν προς Σύρο για λόγους υγείας, για δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Επίσης όλα τα επιδοτούμενα δρομολόγια Σύρου – Άνδρου περνούν και από Τήνο, πράγμα που τριπλασιάζει την διάρκεια του ταξιδιού και είναι ακατανόητο, δεδομένου ότι όλα ανεξαιρέτως τα κανονικά δρομολόγια από Ραφήνα και Πειραιά συνδέουν την Άνδρο με την Τήνο και την Σύρο με την Τήνο αντίστοιχα. Δεν υπάρχει λόγος τα επιδοτούμενα δρομολόγια, που σε τελική ανάλυση φυσικά βαρύνουν οικονομικά τους φορολογούμενους πολίτες, να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες με τα κανονικά δρομολόγια, που ούτως ή άλλως πραγματοποιούνται.

Ζητάμε λοιπόν να διαμορφωθούν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια ούτως ώστε να υπάρχει αναχώρηση νωρίς το πρωί από Άνδρο προς Σύρο κατευθείαν και το απόγευμα ή βράδυ από Σύρο προς Άνδρο για τουλάχιστον μία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας, που είναι λογική απαίτηση για την εξυπηρέτηση των Ανδριωτών.

Τέλος ζητάμε την επαναφορά του καλοκαιρινού δρομολογίου που πραγματοποιούταν πρόσφατα, με πρωινή αναχώρηση μία φορά την εβδομάδα από Άνδρο πρός Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ιο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Σαντορίνη και Ανάφη. Το δρομολόγιο αυτό ήταν η μοναδική σύνδεση της απομονωμένης Άνδρου με άλλα νησιά (πλην Τήνου και Μυκόνου) και θεωρείται απαραίτητη η επαναφορά του για λόγους που έχουν σχέση με τον τουρισμό, το εμπόριο, τον πολιτισμό κλπ»

Ακολουθούν υπογραφές 22 συλλόγων του νησιού και η επιστολή κοινοποιήθηκε στους βουλευτές Νομού Κυκλάδων, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμο Άνδρου – Γραφείο Δημάρχου και Δημοτικό Συμβούλιο, Agoudimos Lines – κ.κ. Δημήτριο και Αλέξανδρο Αγούδημο, Blue Star Ferries – κ. Διονύσιο Θεοδωράτο, Golden Star Ferries – κ.κ. Δημήτριο και Γεώργιο Στεφάνου, Fast Ferries – κ. Θεολόγο Παναγιωτάκη, NEL Lines – κ. Φίλιππο Συμμενάκη

Ανάλογη με το θέμα της παραπάνω διαμαρτυρίας ήταν και η επιστολή/ανακοίνωση της 21.12.2012 που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη Νέοι Ορίζοντες του Θεοδόση Σουσούδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.