«Από τα Liberties στα SD14»

«Την  19η Δεκεμβρίου 2012 στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, παρουσιάστηκε το λεύκωμα «Από τα Liberties στα SD14» , του πλοιάρχου και πλοιοκτήτη Γιάννη Λ. Καμπάνη.

Το λεύκωμα είναι αφιερωμένο στον Έλληνα ναυτικό και καταγράφει τους τύπους, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πλοίων, τις προσωπικότητες που συνέβαλαν στην δημιουργία του (J. L. Thompson and Sons, Henry Κaiser , Emory-Scott Land) και  πραγματοποίησαν το πλάνο της ναυπηγήσεως, τις αντιδράσεις για την μακροζωία των πλοίων, ονομαστικά τα 100 ελληνικά πλοία, την δημιουργία και αναγκαιότητα της για ναυπήγησης  πλοίων SD14 και Freedom για την αντικατάσταση των Liberties και ονομαστικά τα ελληνικά πλοία τύπου SD14 και Freedom.

Το λεύκωμα έχει 150 σελίδες και είναι δίγλωσσο ελληνικά και αγγλικά. Την έκδοση, τα σχόλια και τις φωτογραφίες τις επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Κ. Σπυρόπουλος της  «Βαπόρια Εκδοτικής».

O Γιάννης Λ. Καμπάνης γεννήθηκε στην Άνδρο, έγινε πλοίαρχος σε νεαρή ηλικία και πλοιοκτήτης το 1985. Έχει 4 παιδιά , 2 γιούς και 2 κόρες και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα liberties- ταξίδεψε σαν δόκιμος πλοίαρχος και τα SD14 ταξίδεψε σαν πλοίαρχος και υποπλοίαρχος. Κεντρική διάθεση: Τηλ 210 /8081542 / 6944 618726 e-mail:Vaporia@otenet.gr»

Την παρουσίαση του βιβλίου παρακολούθησαν επώνυμοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, της ναυτιλιακής κοινότητας του Πειραιά και του Λονδίνου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Δήμος Άνδρου και η «Βαπορια Εκδοτική» απένειμαν τιμητικά βραβεία στους συμμετέχοντες, οργανωτές και χορηγούς του Β’ Ναυτιλιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Άνδρο τον περασμένο Αύγουστο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.