Και στη φετινή 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA,  που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012, η Άνδρος ήταν παρούσα κλέβοντας τις εντυπώσεις τόσο των επισκεπτών όσον και των αρμοδίων πολιτικών παραγόντων, λαμβάνοντας μάλιστα ως τιμητική διάκριση από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Λίτσα Φτακλάκη, την προσφορά ενός ταξιδιού δύο ατόμων στην Άνδρο με έξοδα της Περιφέρειας (μεταφοράς και διαμονής) για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, ως ένδειξη εκτίμησης των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Άνδρου για την προβολή του νησιού.

Η συμμετοχή της Άνδρου όπως και των άλλων νησιών ήταν ενταγμένη στο σχέδιο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Έκθεση, οι εκθέτες της οποίας έφθασαν τους 155, έναντι 120 πέρσι, απευθυνόταν σε 100 ξένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers), εκπροσώπους tour-operators και τουριστικούς φορείς από  Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιορδανία, Κίνα, Νιγηρία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Βραζιλία, Ν. Αφρική κ.ά. Παρίστανται επίσης, οι ιδιαίτερα σημαντικοί διεθνείς tour – operators Thomas Cook και AURORA Travel – Tours, με εκπροσώπους τους από την Ευρώπη και την Ασία, ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το γεγονός της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ένωσης UEFA.

Την πρώτη ημέρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε στην επίσκεψή της στο περίπτερο της Άνδρου, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη για την προσπάθεια της διαφημιστικής εταιρείας «ArtStudio 49 & AdMark» (Υπηρεσίες Design | Marketing & Διαφήμισης) του Γιάννη Κουμαριανού και της Ανδριανής Μαρκάκη στο άνοιγμα προς την Αραβική Αγορά, τους οποίους μάλιστα συνεχάρη εκδηλώνοντας ταυτόχρονα την υποστήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία  κίνησης σε καινούργιες αγορές.

Η συμμετοχή και η άριστη εμφάνιση της Άνδρου στην Διεθνή Έκθεση  PHILOXENIA 2012 είχε ως συνέπεια την προσέλκυση ενδιαφέροντος τόσο συλλόγων από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να επισκεφθούν το νησί, ακόμη και τη χειμερινή περίοδο όσο και τουριστικών πρακτόρων που συνεργάζονται κυρίως με τη Ρώσικη Αγορά και προτιμούν προορισμούς προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού.  Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν παράλληλες επαφές και συμφωνίες με αντιπροσώπους σωματείων περιπατητικού – εναλλακτικού τουρισμού οι οποίοι προτίθενται να επισκεφθούν (Fam Trip) την Άνδρο και να ξεκινήσουν άμεσα συνεργασίες.

Στο περίπτερο της Άνδρου παρευρέθηκαν από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Άνδρου ο κ. Στέλιος Πολυκράτης Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Υδρούσας, η κ. Πόπη Ρεγκούκου από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Χώρας, η κ. Μαργαρίτα Στεφανή Γραμματέας της Επιτροπής καθώς και ο κ. Νίκος Καλλιβρούσης Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Άνδρου Α.Ε. Η ανδριώτικη διαφημιστική εταιρεία ArtStudio 49 & AdMark ήταν παρούσα καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης για την τουριστική προβολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του νησιού, μαζί με την Παναγιώτα Κότσιρα και τον Δημήτρη Ανδρέου.

Τα ανδριώτικα γλυκά και ποτά, που προσφέρονταν στους επισκέπτες, ήταν χορηγία των ζαχαροπλαστείων και παραδοσιακών παντοπωλείων του νησιού  για τις ανάγκες της έκθεσης και συγκεκριμένα των καταστημάτων  «ΑΝΘΟΣ  ΓΑΥΡΙΟΥ», «ΛΑΣΚΑΡΗΣ», «ΛΥΓΥΖΟΣ», «ΕΡΜΗΣ», « ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗ», «ΡΟΔΟΖΑΧΑΡΗ».

Η παρουσία όλων των παρευρισκομένων στην έκθεση ήταν εθελοντική, ενώ η κάλυψη των εξόδων μεταφοράς του εξοπλισμού του περιπτέρου από την Άνδρο στη Ραφήνα και της επιστροφής καλύφθηκε μέσω του Ναυτικού Πρακτορείου της Κατερίνας Κασιδώνη στη Χώρα της Άνδρου και των Ακτοπλοϊκών Εταιρειών που εξυπηρετούν το νησί μας.

Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.