Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 το έργο «Προμήθεια 11 ασθενοφόρων και 1 κινητής μονάδας για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» με προϋπολογισμό 870 χιλ. ευρώ.

Τα 12 ασθενοφόρα οχήματα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στη Ρόδο (5), τη Σύρο (1), την Πάρο (2), τη Σαντορίνη (1), τη Μύκονο (1), την Τήνο (1) και την Άνδρο (1).

Η ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες των επειγόντων περιστατικών. Τα σύγχρονα και εξοπλισμένα αυτά ασθενοφόρα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν και να εξυπηρετούν δύο ασθενείς, ενώ οι διαστάσεις τους τούς επιτρέπουν να είναι ευέλικτα σε πόλεις με κίνηση καθώς και σε δρόμους που είναι στενοί και έχουν  στροφές.

Η συμβολή τους στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της Περιφέρειας θα είναι σημαντική, δεδομένου ότι η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα είναι ο πρώτος και ίσως σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία, καθώς τις περισσότερες φορές καθορίζει την έκβαση της πορείας της υγείας του.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.