Δημοτικό Στάδιο Άνδρου Ιωάννης Μ. Γουλανδρής

Με λύπη και αγανάκτηση βλέπουμε εδώ και κάποιες εβδομάδες έναν από τους τέσσερις πυλώνες του Σταδίου της Χώρας να έχει καταρρεύσει, εντός του αθλητικού χώρου, οδηγώντας σε κλείσιμο το Στάδιο.

Αφήνοντας την νεολαία μας χωρίς χώρο για άθληση. Στερώντας την τοπική κοινωνία από ένα στολίδι που κοσμεί την τελευταία δεκαετία την Χώρα και γενικότερα το Νησί μας. Ένα Στάδιο που έχει φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές και καλλιτεχνικές διοργανώσεις.

Μια βασική υποδομή που θα έπρεπε ο Δήμος να συντηρεί, να εκσυγχρονίζει και να «εκμεταλλεύεται» με αθλητικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προς όφελος όλου του Νησιού.

Αντ ‘αυτού όμως το Στάδιο έμεινε ασυντήρητο με αποτέλεσμα την κατάρρευση ενός από τους 4 πυλώνες. Με αποτέλεσμα το κλείσιμο του Σταδίου «ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ» όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα αφού, ευτυχώς, έτυχε την στιγμή της κατάρρευσης να μην υπάρχει κανείς μέσα στο Στάδιο. Και ο Δήμος τι; Αντί να αντιδράσει άμεσα, αρκέστηκε στο «ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ»

Δεν θίξαμε δημόσια από την πρώτη στιγμή το θέμα, αν και το παρακολουθούμε, αφήσαμε να περάσουν λίγες μέρες, πιστεύοντας πως ο Δήμος θα δώσει την λύση σε ένα τέτοιο τεράστιας σημασίας έργο. Μάταια όμως. Ο Δήμος δυστυχώς δεν αδυνατεί μόνο να δώσει λύσεις σε μεγάλα προβλήματα, (σκουπίδια, καταστροφικές νεροποντές). Τώρα αφήνει ένα από τα στολίδια του Νησιού μας να ρημάζει, το Δημοτικό Στάδιο Ιωάννης Γουλανδρής, που αποτελεί διαφήμιση για το νησί μας.

Ο Δήμος δυστυχώς δεν αρνήθηκε μόνο να χρηματοδοτήσει με 1.500€ τις ποδοσφαιρικές ομάδες του Νησιού, όπως προτείναμε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Χρήματα (65.000€ ετησίως, για 10 χρόνια) για την συντήρηση του Σταδίου έπαιρνε κάθε χρόνο ο Δήμος από το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά οι απαραίτητες εργασίες και επισκευές, όπως φαίνεται δεν γινόντουσαν.

Σε λίγο καιρό (το έχουμε επισημάνει), θα καταρρεύσουν και οι επικίνδυνες μπασκέτες, που έχουν πλέον σκουριάσει, αφού δεν έχουν συντηρηθεί τα τελευταία 18 χρόνια. Η Ανδριώτικη κοινωνία απαιτεί να μάθει: Γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την σωστή συντήρηση του σταδίου και των γύρω αθλητικών χώρων, τα τελευταία χρόνια; Πότε το Στάδιο θα επισκευαστεί και θα τεθεί εκ νέου στην διάθεση της νεολαίας μας; Ως δημοτική αρχή, αν αδυνατείτε να δημιουργήσετε υποδομές, σεβαστείτε τουλάχιστον αυτές που βρήκατε. Σεβαστείτε την νεολαία μας και τις ανάγκες της σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την κοινωνία μας.

Είμαστε παρόντες για οποιαδήποτε εθελοντική εργασία, προκειμένου να τεθεί το Στάδιο άμεσα σε λειτουργία.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΟΣ-ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Άνδρος, 08 Ιανουαρίου 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.