Η Π. Ν. Α. (Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου και Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων – Δράσεις Πολιτισμού), σε συνεργασία με το Σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη», πραγματοποίησε στην Άνδρο τις δύο πρώτες φάσεις γυρισμάτων στα πλαίσια της δράσης της με τίτλο «Παραγωγή Ταινίας-Ντοκιμαντέρ για τις Μουσικές της Άνδρου».

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2013, το συνεργείο του σκηνοθέτη Δ. Κιτσικούδη με την επιστημονική καθοδήγηση του Δρ Εθνομουσικολογίας Χάρη Σαρρή κατέγραψε  μοναδικά στιγμιότυπα, αυθόρμητες συναθροίσεις και συνεντεύξεις παλιών και νέων μουσικών στα χωριά της Άνδρου.

Συνολικά οι παραγωγοί επισκέφθηκαν 10 χωριά, όπου κινηματογραφήθηκε εκτενές υλικό από 19 μουσικούς, δεξιοτέχνες στα λαϊκά παραδοσιακά όργανα βιολί, λαούτο, σαντούρι, τσαμπούνα και τουμπί.

Η παραγωγή αυτή θα εμπλουτιστεί από αντίστοιχες λήψεις που έγιναν σε προηγούμενα μουσικά δρώμενα, στα πλαίσια των διοργανώσεων της Πανανδριακής  Συνάντησης Παραδοσιακής Μουσικής (Άνδρος 2007) και της 7ης Παγκυκλαδικής Μουσικής Συνάντησης Λαϊκών Πνευστών (Άνδρος 2008), καθώς και από 5ετή μουσικολογική έρευνα, μελέτη και σύνθεση του υλικού  που προέκυψε από αυτές, αλλά και από παλαιότερες αρχειακές πηγές (ηχητικό, κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό).

Με τη συμμετοχή και του Δήμου Άνδρου, το τελικό προϊόν θα ενσωματωθεί σε DVD. Το εγχείρημα αυτό θα συνεχιστεί, αφού στην ίδια προοπτική μπορούν να σχεδιαστούν δράσεις για επόμενα νησιά, ανάλογα με το βαθμό ετοιμότητας του προς έρευνα και παρουσίαση υλικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.