Την κάθετη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο παράτασης της σημερινής θητείας και αναβολής των εκλογών της αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος από την Άνδρο Δημήτρης Λοτσάρης που πρόσφατα παρακολούθησε το 1ο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο προωθείται από συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα και έχει επιφέρει διχασμό στο χώρο της αυτοδιοίκησης, αφού οι περισσότερες δημοτικές και περιφερειακές αρχές βλέπουν ως ευεργετική την αναβολή των εκλογών, για να παραταθεί ο χρόνος θητείας τους έως το φθινόπωρο του 2015, ωστόσο, η υπόλοιπη μερίδα της αυτοδιοίκησης κι ένα σημαντικό μέρος του πολιτικού κόσμου, θεωρεί τουλάχιστον αντιδημοκρατική τη ματαίωση των προγραμματισμένων για τον Ιούνιο του 2014 δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

«Δημοκρατία που φοβάται τις κάλπες παύει να είναι δημοκρατία», είπε στο Cyclades24 ο κ. Λοτσάρης σε μια δήλωση με ιδιαίτερο νόημα.

«Είμαι σίγουρος ότι η αναβολή των εκλογών και η παράταση της θητείας δημοτικών και περιφερειακών αρχών, θα κάνει μεγάλο κακό στον ίδιο το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως οι πολίτες μουντζώνουν σήμερα έξω από τη Βουλή, έτσι θα μουντζώνουν και την τοπική αυτοδιοίκηση», τόνισε για να συμπληρώσει. «Όλοι γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η σημερινή θητεία έχει συγκεκριμένο χρόνο, όπως είχαν και όλες οι προηγούμενες θητείες. Άρα, οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν κανονικά στην ώρα τους όπως γίνονταν πάντα και δε νομίζω ότι υπάρχει καμία σοβαρή δικαιολογία για παράταση της θητείας. Οι εκλογές θα πρέπει να δίνουν λύση στα προβλήματα και όχι να δημιουργούν προβλήματα».

Σημειώνεται, ότι ο κ. Λοτσάρης είναι από τους πλέον συνεπείς περιφερειακούς συμβούλους, με παρουσία σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.