Στην προσπάθεια να ενημερώσουμε τους πολίτες της Άνδρου, όπως έχουμε υποχρέωση, αφού καλός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης, μετά την ανοιχτή επιστολή  μας που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο του Οκτωβρίου 2012 της «ΑΝΔΡΙΑΚΗ», σας παραθέτουμε τα εξής:.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εργολαβία, ύψους 50,000,00 Ευρώ, με την ονομασία «Βελτίωση Κτιριακής Υποδομής Κέντρου Υγείας ΄Ανδρου», μελέτης της κυρίας Ευλαλίας Κερεντζή, την οποία ευχαριστούμε θερμά, που ξεκίνησε από τις αρχές του έτους 2011 και αφορούσε:

1. Αντικατάσταση και επισκευή κουφωμάτων,

2.  Μερικούς ελαιοχρωματισμούς κουφωμάτων,

3.Υδροχρωματισμούς τοίχων (έσω-έξω)  και

4. Επισκευή του στηθαίου, με τα πήλινα στοιχεία στην βορειοδυτική πλευρά του Κτιρίου.

Υπεργολάβος του έργου αυτού ήταν ο κύριος Νίκος Πανταζής, τον οποίο ευχαριστούμε, τόσο για την υπομονή που έδειξε απέναντι στην οικονομική δυσπραγία της χρονικής αυτής περιόδου, όσο και για τις καλές και επί πλέον εργασίες που πραγματοποίησε.

Επίσης σε χρόνο ρεκόρ, ολοκληρώθηκε η δεύτερη εργολαβία, ύψους 43,000,00 ευρώ, με την ονομασία «Βελτίωση Κελύφους  Κτιριακής Υποδομής Κέντρου Υγείας ΄Ανδρου», δωρεάν μελέτης του κυρίου Νικολάου Πανταζή, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, που ξεκίνησε μέσα Ιουλίου 2012 και ολοκληρώθηκε  πριν το τέλος του 2012 και αφορούσε:

1.Αντικατάσταση της μόνωσης της στέγης, η οποία είχε καταστραφεί, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων εντός του κτιρίου και στα ιατρεία,

2. Την επισκευή της τοιχοποιίας και των επιχρισμάτων όλων των τοίχων περιμετρικά στην Ανατολική, Νότια και Δυτική  πλευρά του Κτιρίου,

3. Την ανακατασκευή του τσιμεντένιου στηθαίου περιμετρικά στις ίδιες πλευρές του κτιρίου.

4.Την διευθέτηση της Νότιας εισόδου των επειγόντων, ώστε οι ασθενείς να μεταφέρονται άμεσα στο Κ.Υ χωρίς να είναι σε κοινή θέα των ασθενών, που περιμένουν στην αίθουσα αναμονής, όπως συνέβαινε έως τώρα,

5. Την αλλαγή κατεύθυνσης των ασθενοφόρων, κάθετα στον Κεντρικό δρόμο, έτσι ώστε να αναχωρούν άμεσα και να μην ακινητοποιούνται από παρκαρισμένα αυτοκίνητα,

6. Επίσης δημιουργία οικίσκου για την αποθήκευση των οξυγόνων.

Ανάδοχος του έργου, ήταν η κατασκευαστική εταιρεία «ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε», την οποία ευχαριστούμε θερμά τόσο για την άριστη αλλά και ταχύτατη εκτέλεση  των εργασιών, όσο και τις επί πλέον  εργασίες που πραγματοποίησαν.

Ειλικρινά αυτά τα δύο έργα,  άλλαξαν την εικόνα και βελτίωσαν την λειτουργία του ΚΥΑ. Παρόλα αυτά όμως  τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη είναι πολλά. Ήδη έχουμε ζητήσει από τις υπερκείμενες αρχές, την χρηματοδότηση μερικών ακόμη έργων, όπως:

α) Την αλλαγή των εγκαταστάσεων και των γραμμών του καλοριφέρ, διότι το παλαιό είναι διάτρητο (σιδεροσωλήνες), με αποτέλεσμα να έχει περιέλθει σε αχρηστία.

β) Την δημιουργία δικτύου οξυγόνου με παροχές στους θαλάμους επειγόντων, χειρουργείου καθώς και στους θαλάμους νοσηλείας.

 γ) Την αντικατάσταση, επισκευή και βαφή όλων των υπολοίπων κουφωμάτων στον εσωτερικό προαύλιο χώρο.

δ) Την δημιουργία Ιατρείου, για την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, που μας επισκέπτεται.

 ε)  Επίσης αλλαγή και βελτίωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Κέντρου.

Για όλες τις παραπάνω επεμβάσεις, έχουμε ζητήσει μελέτες και τεχνικές περιγραφές, από μηχανικό τον οποίο ευχαριστούμε, διότι τις επεξεργάζεται αφιλοκερδώς. Ελπίζουμε να υπάρχει ανταπόκριση σε αυτές μας τις ανάγκες είτε από το Δημόσιο ή από δωρητές.

Στο σημείο αυτό θέλω λίγο να σταθώ λέγοντας, ότι η ΄Ανδρος έχει μια πλούσια παράδοση σε μεγάλες δωρεές, παραχωρήσεις, ιδρύματα, από επιφανείς ή μη Ανδριώτες, κάτι που φαίνεται στον τόπο. Επιμένω όμως ότι  προς το Κέντρο Υγείας του νησιού, δεν έχει γίνει καμία τέτοια κίνηση τα τελευταία χρόνια, πέρα από μικροδωρεές, που και αυτές βεβαίως είναι σημαντικές.

Τέλος θέλω να διαβιβάσω, τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄,   διότι την Κυριακή 10/3/2013, παρέδωσε στο Κέντρο Υγείας ΄Ανδρου 10 πακέτα με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, προσφορά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών  και την ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», προς την Ιερά Μητρόπολη Σύρου. Σκοπός της ενέργειας αυτής, είναι η περίθαλψη ανασφάλιστων ασθενών των νησιών μας. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν ένα συν, στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και του Μητροπολίτη μας.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

Ιωάννης Πιπεργιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.