Με διάταξη νόμου εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας πενήντα οκτώ (58) υπάλληλοι με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου οι όποιοι εργάζονται σε υπηρεσίες του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο νησιωτικό χώρο.

Η ρύθμιση αφορά εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και καλύπτει όλες τις περιπτώσεις των ΙΔΑΧ που κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στις προαναφερόμενες  υπηρεσίες.

Η ρύθμιση αυτή «υπακούει» στην συνταγματική επιταγή για την ιδιαίτερη αντιμετώπιση του νησιωτικού χώρου από τον κοινό νομοθέτη και από τα όργανα της διοίκησης. Κυρίως όμως,  συνιστά αποστομωτική απάντηση  και πανηγυρική διάψευση όλων εκείνων που έπαιξαν με την δικαιολογημένη αγωνία των εργαζομένων και προσδοκούσαν κομματικά οφέλη από την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης.

Ρήγας Παναγιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.