Ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου από την Άνδρο, την καρδιά της συμμαχίας της Greenpeace με τους παράκτιους αλιείς, η περιοδεία του Arctic Sunrise στις Κυκλάδες με στόχο την προστασία των ελληνικών θαλασσών και των ανθρώπων που εξαρτώνται από αυτές…
Κατά την είσοδο του ArcticSunrise στο λιμάνι της Άνδρου, παράκτιοι αλιείς σχημάτισαν ένα μικρό στόλο που υποδέχτηκε το πλοίο, διεκδικώντας δυναμικά για άλλη μία φορά από την ελληνική πολιτική ηγεσία ζωντανές θάλασσες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Τη συμμαχία μεταξύ Greenpeace και παράκτιων αλιέων συμπληρώνουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέσα από την ιστοσελίδα http://www.myboat.gp/gr/ όπου καλούν τον Έλληνα Υπουργό αρμόδιο για θέματα αλιείας, κ. Τσαυτάρη να αξιοποιήσει τη μοναδική ευκαιρία για την προστασία των θαλασσών μας ψηφίζοντας τη ριζική αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολίτικης (ΚΑλΠ) και να ανακοινώσει τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του θαλάσσιου καταφυγίου στις Κυκλάδες.
Το Arctic Sunrise βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης με στόχο να ασκήσει πίεση στους Ευρωπαίους Υπουργούς, λίγες εβδομάδες πριν την τελική ψηφοφορία για την ΚΑλΠ.
Ήδη μέσα σε λίγες μόνο μέρες, περισσότεροι από 10.000 πολίτες συμμετέχουν και στηρίζουν την πανευρωπαϊκή περιοδεία της Greenpeace.
Οι αλιείς από τον στόλο συναντήθηκαν με ένα Βούλγαρο ψαρά, ο οποίος ταξίδεψε με το Arctic Sunrise για να παραδώσει στους Έλληνες ψαράδες ένα ναυτικό φανό που συμβολίζει το φως της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον καθώς και την κοινή φωνή των παράκτιων ψαράδων που δυναμώνει σε όλη την Ευρώπη.
«Ύστερα από την άφιξη του Arctic Sunrise στην Άνδρο, οι παράκτιοι ψαράδες μάς προσκάλεσαν για φαγητό, όπου παρευρέθηκε και ο δήμαρχος της Άνδρου. Οι ψαράδες υπέγραψαν την κοινή διακήρυξη με προτάσεις και λύσεις για την ευρωπαϊκή αλιεία. Επίσης, υπέγραψαν πάνω στα χάρτινα καραβάκια και έστειλαν το μήνυμά τους στον υπουργό κ.Τσαυτάρη ζητώντας του να υποστηρίξει τους παράκτιους ψαράδες».

«Οι αλιείς από τον στόλο συναντήθηκαν με τον Βούλγαρο ψαρά, Emil Dukov, ο οποίος ταξίδεψε με το Arctic Sunrise για να παραδώσει στους Έλληνες ψαράδες, Γιάννη και Δημήτρη, ένα ναυτικό φανό που συμβολίζει το φως της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον καθώς και την κοινή φωνή των παράκτιων ψαράδων που δυναμώνει σε όλη την Ευρώπη».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.