Με το νησί της Άνδρου ολοκλήρωσε η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη, την περιοδεία της σε νησιά των Κυκλάδων, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων της με τους Δήμους, τους συλλογικούς φορείς του τουρισμού και εκπροσώπους που εμπλέκονται με τον τουρισμό.

Κατά την παραμονή της στην Άνδρο, η κα Φτακλάκη μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο της γεωγραφικής ενότητας Άνδρου, κ. Κ. ΄Ισσαρη, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με το Δήμαρχο του νησιού, κ. Γ. Γλυνό, τους αντιδημάρχους τον κ. Φ. Αθανασίου, τον κ. Κ. Μαγουλά, την κ. Ε. Πανταζή, την κ. Μ. Βασιλοπούλου, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Ν. Θεολόγου, και την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Α.  Κοζανίτη, με τους οποίους η κα Φτακλάκη συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Άνδρος αλλά και για τις δυνατότητες της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού καθώς, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια κάμψη του τουριστικού προϊόντος.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η κα Φτακλάκη συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση για θέματα τουρισμού, όπου διοργάνωσε ο κ. Κ. ΄Ισσαρης στο πλαίσιο των επιτόπιων διαβουλεύσεων της περιφερειακής αρχής με τους τοπικούς παράγοντες και τους συλλογικούς φορείς των νησιών του Ν. Αιγαίου. Στη συνάντηση αυτή, που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Άνδρο, συμμετείχαν ο Δήμαρχος της Άνδρου, Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. , η Πρόεδρος της Επιτροπής  Τουρισμού, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, οι πρόεδροι των τριών συλλόγων  των ενοικιαζομένων καταλυμάτων, εκπρόσωποι ξενοδόχων και εκπρόσωποι από το χώρο της εστίασης, καθώς και αρκετοί νέοι που βιώνουν την ανεργία και αγωνιούν για την τοπική ανάπτυξη του νησιού τους.

Η κα Φτακλάκη στην εκδήλωση αυτή, παρουσίασε αρχικά τη Στρατηγική της περιφέρειας για τον τουρισμό και το Σχέδιο Δράσης για το 2013-14 ενώ στη συνέχεια αναπτύχθηκε ένας πολύ ουσιαστικός διάλογος που αφορούσε στους τρόπους αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και στην  ανάγκη επέκτασης της προβολής του νησιού και σε αγορές του εξωτερικού με στόχο την προσέλκυση ξένων επισκεπτών. Επίσης, τέθηκαν επί τάπητος  τα προβλήματα που συναντώνται στο νησί της Άνδρου και εντοπίζονται κυρίως, στην  έλλειψη συντονισμού και συνεργασιών μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς τουρισμού αναφέροντας ότι με συλλογική προσπάθεια θα επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Τέλος, συζητήθηκαν οι τρόποι ανάδειξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με τους φορείς να ζητούν την αρωγή και τη στήριξη της περιφέρειας, πρόταση στην οποία ανταποκρίθηκαν θετικά η κα Φτακλάκη και ο κος ΄Ισσαρης. Μετά την Άνδρο, η αντιπεριφερειάρχης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε τεχνική σύσκεψη με τη Διαχειριστική Αρχή του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδας- Κύπρου για τα ευρωπαϊκά προγράμματα της περιφέρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.