Δύο πράγματα δεν μπορούμε να εξερευνήσουμε: Το  Σύμπαν και την ηλιθιότητα!!!

Αϊνστάϊν

Η καταστροφή τής Φύσεως, η οποία είναι η  Μητέρα όλων μας και χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να ζήσουμε, θα πρέπει πια να συνετίσει τούς ανθρώπους και να τούς κάνει πιο ευαίσθητους στα θέματα τού περιβάλλοντος.

Ο Ιπποκράτης μάς διδάσκει ότι όλες οι ασθένειες θεραπεύονται  σε συνεργασία με την Φύση. Υπάρχουν χιλιάδες βότανα στην χώρα μας, τα οποία είναι θαυματουργά, και χρησίμευαν σε όλους τούς αρχαίους Έλληνες ιατρούς.  Για τον Ιπποκράτη γνωρίζουμε ότι τα χρησιμοποιούσε και στην μαγειρική.  Υπάρχουν πολλά βότανα στην Άνδρο, γνωστά στις παλαιές νοικοκυρές, τα οποία άρχισαν να επιστρέφουν στις γευστικές συνταγές. Η βοτανολογία,  στις ημέρες μας, ζει την ένδοξη αναγέννηση της και είναι γνωστά, πλέον, τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Όταν,  όμως, καίγονται τα βότανα πού θα τα βρούμε; Υπάρχουν, επίσης, 4.000 υπέροχα αγριολούλουδα, τα οποία θαυμάζουμε όταν τα βλέπουμε. Καίγονται  και αυτά!!

Ο καθαρός αέρας μάς δίνει το πολύτιμο οξυγόνο. Πού θα βρούμε, όμως, οξυγόνο  και καθαρόν αέρα, χωρίς δένδρα και όταν οι επιστήμονες κρούουν, από δεκαετίες, τον κώδωνα τού κινδύνου για την μόλυνση τής ατμόσφαιρας;

Η θάλασσα  με το αλάτι και το ιώδιο, που άλλοτε γιάτρευε πληγές, είναι και αυτή μολυσμένη. Το νερό  που πίνουμε, δεν είναι πια καθάριο, κι’ ας έρχεται από την καλλίτερη πηγή. Τι θα πιούμε για να μην διψάσουμε; Το σώμα μας  αποτελείται 70% από νερό. Με τι θα το αντικαταστήσουμε;

Είναι καιρός να συνετιστούμε σε αυτήν την χώρα και να καταλάβουμε  ότι αυτοκαταστρεφόμαστε.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την συντέλεια τού κόσμου για να κατανοήσουμε ότι Φύση και Άνθρωπος έχουν την ίδια σχέση, όπως η μητέρα και το παιδί.

Η Άνδρος ξεχωρίζει μέσα στις Κυκλάδες για την βλάστηση και τις πηγές της. Κι’ όμως, κι εδώ υπήρξαν καταστρεπτικότατες πυρκαγιές, όπως η περσινή στα Διποτάματα Το πώς πήρε φωτιά η περιοχή είναι εκ των ουκ άνευ!! Φημολογείται,   εντόνως, ότι οι καταστροφείς ήταν οι δύο Γάλλοι, δήθεν, περιβαντολλόγοι -αν είναι ποτέ δυνατόν – και ότι έμειναν ατιμώρητοι. Ενεργήθηκαν, κατά τον περίπατό τους, και για να μην αφήσουν χαρτιά, τους έβαλαν φωτιά (!!!) με εννέα μποφόρ (!!!!) και έκαψαν όλη την περιοχή, κάηκαν και δυστυχή ζώα, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή! Ας  μας άφηναν τα χαρτιά, δεν θα παθαίναμε  τίποτα. Λέγεται  ότι ο ένας αφέθηκε ελεύθερος και ο άλλος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή! Τίποτα δηλαδή! Οι κύριοι ήλθαν, κατέστρεψαν, ανενόχλητοι, και απήλθαν! Εύγε σας. Μετά έπιασε φωτιά και στην Βόρη. Εύγε σας!   Μέχρι πότε θα αφήνουμε τούς επικίνδυνα φρενοβλαβείς και ηλιθίους να καταστρέφουν την υπέροχη χώρα μας;;; Και ποιος ξέρει με τι σκοπό; Αυτό θέλουμε;   Αν δεν καταλαβαίνετε, ακόμη, την σοβαρότητα της καταστάσεως, και δεν σας νοιάζει τίποτ’ άλλο, εκτός από την προσέλκυση περιηγητών (η σωστή λέξη για τους τουρίστες), να ξέρετε ότι η προβολή ενός τόπου δεν γίνεται με φανφάρες. Πρέπει  να έχεις κάτι ιδιαίτερο να προσφέρεις.  Όταν ακόμα πετώνται σκουπίδια στον Στρόφυλα και μολύνεται η θάλασσα και το τοπίο γίνεται σεληνιακό, όταν αφήνονται ατιμώρητοι οι παρανοϊκοί και πανηλίθιοι καταστροφείς τής πολύτιμης χλωρίδας και πανίδας, μην περιμένετε, μόνο με βαρύγδουπα λόγια και ευχολόγια, να έχει ανάπτυξη και πρόοδο το νησί και κόσμο που ενδιαφέρεται.

Αν αυτό, όντως, αληθεύει είναι αίσχος, βλασφημία, ιεροσυλία και ύβρις να συμβαίνουν αυτά στην Άνδρο και στην Ελλάδα γενικότερα. Διότι, δυστυχώς, παράφρονες  υπάρχουν πολλοί και μένουν ατιμώρητοι. Διότι είναι παραφροσύνη να καταστρέφεις το περιβάλλον, παραφροσύνη και ηλιθιότητα. Διότι  χωρίς Φύση δεν υπάρχει άνθρωπος, δεν υπάρχει ζωή!!!

Η Φύση και το περιβάλλον μας, έχουν άμεση σχέση με την ψυχική και σωματική μας υγεία και η υγεία μας, με το Ευ Ζην μας.

Όταν καις την Φύση είναι σαν να καις την ίδια την μητέρα που σε γέννησε. Έλεος πια!

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε λίγο δεν θα μιλάμε πια για Άνδρο και Ελλάδα, αλλά για την ΕΡΗΜΟ της Ευρώπης!!! Κάθε  χρόνο βλέπω να γίνονται τα ίδια και χειρότερα. Η παραφροσύνη και η βάναυση ηλιθιότητα θερίζουν! Τι σοφός είναι ο λόγος τού Αϊνστάιν. Μόνον ηλίθια, ανεξερεύνητα μυαλά καταστρέφουν το περιβάλλον που τούς θρέφει και μόνον ηλίθιοι αφήνουν τους δράστες, είτε πράττουν εσκεμμένως είτε από αμέλεια, ατιμώρητους. Έγκλημα  και ατιμωρησία  =  η ανεξερεύνητη ηλιθιότητα στο αποκορύφωμά της!

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι δεν πρέπει να αφήνουμε το άδικον να επικρατεί του δικαίου. Ας φροντίσουμε,  επιτέλους, οι νοήμονες, να επικρατήσει το δίκαιον, είναι υποχρέωση όλων μας. Δεν υπάρχει  χρόνος πια. Είμαστε στο πάρα πέντε!!!

Ελένη Καίρη Bartels

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.