Όταν η πολιτεία κωλυσιεργεί η ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει θαύματα!

Χρειάστηκε μόνο να ανάψει η δημιουργική σπίθα, η παρότρυνση της Χαράς Σταματιάδου, προς τον πρόεδρο της εταιρίας ώστε η Kouros – Integrated Sign Systems του Γιάννη Τσεπέρκα και το προσωπικό της δυναμικό να καταφέρουν αυτό που η ελληνική πολιτεία δυσκολεύεται (χρόνια τώρα) να πραγματώσει, χαμένη σε γραφειοκρατικά τερτίπια και δαιδαλώδεις χρονοβόρες διαδρομές αναβλητικότητας στο διηνεκές…

Συγκεκριμένα: «Η Kouros – Integrated Sign Systems, με την πολύτιμη συνεισφορά των ανθρώπων και συνεργατών της, πραγματοποίησε τον καθαρισμό των – βανδαλισμένων με graffiti – όψεων του κτιρίου Αβέρωφ του ΕΜΠ.  Αφορμή, για τη συγκεκριμένη ενέργεια, αποτέλεσε η επικείμενη τελετή βράβευσης του κτιρίου με το Grand Prix της Europa Nostra,

στις 14 Ιουνίου 2013 και σχετικό άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή που περιέγραφε τη θλιβερή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το στορικό συγκρότημα της οδού Πατησίων λίγα μόλις χρόνια μετά την αναπαλαίωσή του – ένα έργο που κόστισε συνολικά 18 εκατομμύρια ευρώ – και λίγες μόλις ημέρες πριν την τελετή, οι όψεις των κτιρίων είχαν «διακοσμηθεί» από άκρη σε άκρη με πολλά στρώματα graffiti. Με μεγάλη ευαισθησία απέναντι στην ιστορία του Πολυτεχνείου και την μοναδικότητα του κτιρίου Αβέρωφ, περισσότεροι από 35 άνθρωποι εργάστηκαν σε ομάδες, μεταξύ 1-2 Ιουνίου 2013, για να αφαιρέσουν τα συνθήματα, να ανανεώσουν τις βαφές των εισόδων και να αναμορφώσουν τον περιβάλλοντα χώρο.Παράλληλα, με την ειδική επεξεργασία των μαρμάρων, η Kouros δημιούργησε ένα διάφανο στρώμα πάνω στις όψεις του κτιρίου που εξασφαλίζει την μελλοντική τους προστασία από παρόμοιους βανδαλισμούς.

Σημ: Η Χαρά Σταματιάδου ανδριακής καταγωγής από τα   Αποίκια της Άνδρου μαζί με τον άνδρα της Γιάννης Τσεπέρκα διατηρούν ένα υποδειγματικό κτήμα βιολογικής καλλιέργειας στα Απατούρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.