Διαφορετικές ήταν οι φετινές γιορτές από αυτές που γνωρίζαμε τόσα χρόνια… Δίπλα στα… κλασικά των ημερών, όπως τη Φάτνη, τον Άγιο Βασίλη, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τη γαλοπούλα, τον κουραμπιέ κι όλα τα σχετικά, εμφανίστηκαν νέες λέξεις και γεγονότα να μας απασχολήσουν : Οι πλαστές πινακίδες του Λιάπη, το σπίτι της πεθεράς του, που ανακαινίσθηκε με επιδοτήσεις, οι λογαριασμοί εκατομμυρίων κάποιου μεγαλοσυνδικαλιστή, τα θαλασοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μα πάνω από όλα οι μίζες στα εξοπλιστικά.

Εκατομμύρια από εδώ, εκατομμύρια από εκεί, εκατομμύρια παντού! Να διακινούνται από τσέπη σε τσέπη σε τσέπη κι από offshore σε offshore με τόσο μεγάλη ταχύτητα, που προκαλεί ίλιγγο…

Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα της απόλυτης παρακμής, μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Φυσικά και δεν ομιλώ για τις ευρωεκλογές, ούτε καν για τις εθνικές –αν γίνουν κι όποτε γίνουν. Οι Δημοτικές εκλογές είναι εκείνες που πρωτίστως πρέπει να μας απασχολούν. Για τον απλούστατο λόγο, πως η έξοδος από την παρακμή και η επιστροφή στις αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε, ΜΟΝΟ από τις μικρές κοινωνίες μπορεί να ξεκινήσει.

Σ’ αυτές τις εκλογές είναι επιτακτική ανάγκη να μην κάνουμε λάθος. Να επιλέξουμε όχι μόνο εκείνους που πιστεύουμε πως μπορούν να πάνε την Άνδρο πιο πέρα, αλλά κι εκείνους που ξεχωρίζουν για το ΗΘΟΣ, τις ΑΡΧΕΣ και τις ΑΞΙΕΣ που πρεσβεύουν. Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να πορευτεί κάνοντας πράξη το «Όλα στο φως». «Κραυγές και ψίθυροι» για απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, για κατατμήσεις έργων ώστε να παρακάμπτονται οι σκόπελοι των διαγωνισμών, για διορισμούς από το… παράθυρο και όλα τα σχετικά δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην Άνδρο του 2014. Δυστυχώς, εδώ που φτάσαμε και με όλα αυτά που ακούμε καθημερινά γύρω μας, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι και να φαίνεται τίμια –όπως λέει η γνωστή φράση- αλλά θα πρέπει και να δείχνει την τιμιότητά της παντού. Επιτρέποντας, ταυτόχρονα, σε όποιον παραδόπιστο να ελέγξει και να πιστοποιήσει αυτή την τιμιότητα. Η νέα Δημοτική Αρχή –όποια κι αν είναι αυτή- πέρα από όλα τα υπόλοιπα που έχει να αντιμετωπίσει και να επιλύσει (και τα οποία, δυστυχώς, είναι πάρα πολλά)- οφείλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και στον τρόπο που ασκείται η εξουσία στην Ελλάδα. Είτε για Δήμους μιλάμε, είτε για την κεντρική εξουσία.

«Όλα στο φως», λοιπόν. Καμία σκιά και κανένα σκοτάδι δεν πρέπει να υπάρχει σε θέματα διαχείρισης του Δημόσιου χρήματος. Κι αυτές οι εκλογές αποτελούν μια τεράστια ευκαιρία προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, που θα είναι εγκληματικό να χαθεί…

Καλή Χρονιά σε όλους.

Γιάννης Μηνδρινός

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.