Πριν 3,5 χρόνια ο τότε υποψήφιος και μετέπειτα Δήμαρχος Άνδρου, Γιάννης Γλυνός, είχε τοποθετήσει στην πρώτη σειρά των προεκλογικών του υποσχέσεων την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμάτων της Άνδρου. Το είχε, μάλιστα, συμπεριλάβει και στο επίσημο πρόγραμμα του συνδυασμού του –αυτό που τύπωσε και μοίρασε στους αφελείς που τον ψήφισαν. Λέγοντας πως δεν θα περιμένει καν να αναλάβει για να λύσει το πρόβλημα. Αλλά πως από την επομένη των εκλογών θα αρχίσει να (μας) δουλεύει για να είναι πιο αποτελεσματικός…

Τα όσα σκολούθησαν είναι γνωστά, αλλά καλό θα ήταν να τα επαναλάβουμε γιατί στην Ελλάδα –δυστυχώς- ξεχνάμε πολύ εύκολα: Η παράνομη χωματερή κατέρρευσε, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών κέρδισαν ΟΛΕΣ τις δικαστικές διαμάχες με τον Δήμο Άνδρου κι ο Δήμαρχος αντί να αναζητήσει λύσεις, τι έκανε; Άφησε τα σκουπίδια στους κάδους απορριμάτων, μετατρέποντας όλο το νησί σε μια απέραντη χωματερή! Έπειτα έφερε, μετά βαΐων και κλάδων, ένα σύστημα επεξεργασίας σκουπιδιών που βρισκόνταν σε πειραματικό στάδιο και δεν δούλεψε ποτέ. Και, τέλος, καταδέχτηκε να συζητήσει και να δεχτεί τελικά την πρόταση της αντιπολίτευσης για προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω ενός δεματοποιητή…

Τώρα, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, οι υποψήφιοι «ανεβάζουν» και πάλι το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων πολύ υψηλά στην ατζέντα. Κατηγορώντας (σωστά) την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι δεν έκανε τίποτε. Αποφεύγοντας, ωστόσο, να πουν τι θα κάνουν εκείνοι, στην περίπτωση που εκλεγούν. Και, βεβαίως, θα ήμουν πολύ αφελής να περιμένω εγώ προσωπικά από τον κ. Γιάννη Μπαλταμπέ λύση στο θέμα των σκουπιδιών. Ο κ. Μαλταμπές, ως Έπαρχος, αλλά και από τη στάση που κράτησε μετά τις προηγούμενες εκλογές στηρίζοντας «ψυχή τε και σώματι» την παράταξη Γλυνού (η οποία τον επιβράβευσε τώρα, δίνοντάς του το χρίσμα), αποτελεί ΜΕΡΟΣ του προβλήματος και δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να είναι η λύση του. Το έχει αποδείξει διαχρονικά και συνεπέστατα με τη στάση του, δεν χρειάζεται να πούμε εμείς κάτι περισσότερο.

Περίμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του νέου προσώπου που διεκδικεί την ψήφο μου, του κ. Γιάννη Καπάκη, για το θέμα. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Όπως δεν υπήρξε καμία φωνή και καμία συμπαράσταση από την πλευρά του συλλόγου Απροβάτου (στον οποίο ο κ. Καπάκης ήταν πρόεδρος) όταν οι κάτοικοι των χωριών Πιτροφού και Ζαγανιάρι στέλναμε σε όλους τους συλλόγους της Άνδρου ενημερωτικές επιστολές και τους καλούσαμε να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ σύλλογος δεν ανταποκρίθηκε. Ούτε ένας πρόεδρος δεν σήκωσε το τηλέφωνο να πει μια κουβέντα –έστω για τα μάτια του κόσμου, βρε αδελφέ. Σιγή ιχθύος… Ακόμη κι όταν τυπώσαμε 10.000 φυλλάδια με πληροφορίες για την ανακύκλωση, μόνο τα παιδιά από το Κόρθι προσφέρθηκαν να τα μοιράσουν στον κόσμο, ενημερώνοντάς τον.

Τόσα χρόνια, χορτάσαμε δούλεμα με το θέμα των σκουπιδιών. Ευχαριστούμε πολύ, αλλά δεν θα πάρουμε άλλο…

Γιάννης Μηνδρινός

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.