Αξιότιμοι και αγαπητοί συμπατριώτες, αδέλφια, φίλοι και ευεργέτες μας,
Με δυο απλά λόγια δεχθείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ βγαλμένο από τα βάθη της καρδιάς μας. Τα χρήματα σας αρκετά και σεβαστά, αυτό όμως δεν είναι το πιο σπουδαίο, αλλά η χειρονομία που κρύβει. Αγάπη για το νησί μας, θαυμασμό προς το μικρό φτωχικό χωριουδάκι μας, αλλά πάνω απ` όλα, η χρηματοδότηση της ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, που έδειξε χειροπιαστά σε όλους μας, ό,τι για πολλές γενιές κρύβει κάθε Ανδριώτικη καρδιά.

Χαιρόμαστε που φανερά ή κρυφά συνεχίζεται το έργο γονιών και παππούδων σας και γενικά των Ανδριωτών Εφοπλιστών. Σε κάθε σημείο της Άνδρου είναι η σφραγίδα σας και η ένδειξη της μεγαλοψυχίας σας: πλατείες- γυμνάσια- γηροκομεία-δρόμοι- βρύσες- μοναστήρια- μουσεία- υποτροφίες-μαθητών κ.λπ.  Με ιδρώτα, αίμα και αλμύρα κάνατε τα καράβια σας, (αλλά όμως και καράβια μας).  Μας δώσατε ψωμί να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.  Εμείς τι να σας δίναμε; Αυτό που είχαμε: περίσσια αγάπη, σεβασμό και σκληρή δουλειά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την σφυρίχτρα των βαποριών στα ανοικτά της Άνδρου; Όλοι τρέχαμε στα δώματα και αυλές να κουνήσουμε τα μαντίλια. Τι πόνος, τι λαχτάρα, έτσι από μακριά σφιχταγκαλιάζονταν πατεράδες, μάνες, παιδιά.
Θα είναι χαρά μας μεγάλη και τιμή το καλοκαίρι, έστω και για λίγη ώρα, να σας φιλοξενήσουμε στο μικρό μας χωριό. Είμαστε βιοπαλαιστές από μικρά καπνισμένα τζάκια αλλά ταπεινά μπορούμε να πούμε: υπάρχει φιλότιμο, ζεστασιά ψυχής και απέραντη αγάπη για όλο τον κόσμο, ειδικά για τους ευεργέτες μας. Σας αγκαλιάζουμε και σας φιλούμε μ` ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Καλοτάξιδα τα καράβια  και οι ζωές σας.  Πάντα να φτάνουν στον προορισμό τους φέρνοντας σε όλο τον κόσμο το ελληνικό μεγαλείο ψυχής ως συνεχιστές των αρχαίων μας προγόνων.

Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπείου Κορθίου Άνδρου

Ο Πρόεδρος Λεωνίδας Χρυσοστράτης Ο Γεν. Γραμματέας Βασίλειος Στρατής Το Δ. Συμβούλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.