Δημοτικές εκλογές 2014: Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Νίκος Θεολόγου: Θα είμαι υποψήφιος για τον Γιάννη Γλυνό

Με την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής τον Ιανουάριο του 2011 η συνοπτική εικόνα του νέου Δήμου, κληρονόμου των τριών Δήμων Άνδρου, Υδρούσας και Κορθίου είχε ως εξής:

Τριάμισι (3,5) εκατομμύρια ευρώ χρέος σε τιμολόγια ανεξόφλητα και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μη τιμολογημένες υπηρεσίες και εργασίες.

Κανένα ενταγμένο σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα έργο.

Δεκατέσσερις (14) συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων από νευραλγικούς τομείς και υπηρεσίες, όπως οικονομική υπηρεσία.

Κατάρρευση της χωματερής τον πρώτο μήνα, δύο μεγάλες πλημμύρες και τρεις σοβαρές πυρκαγιές.

Αυτά τα δεδομένα μέσα στο περιβάλλον κρίσης, όπου οι μισθοί οδηγήθηκαν στα 580 ευρώ, για όσους τυχερούς έχουν δουλειά, συνθέτουν ένα σκηνικό που θα απογοήτευε τον καθένα.

Μέσα στα τρία χρόνια της διοίκησης του Δήμου από τον Γιάννη Γλυνό και τους συνεργάτες του, ο Δήμος Άνδρου μέσα σ΄αυτό τον ορυμαγδό της κρίσης κατάφερε σήμερα:

Να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ από το 2002 μέχρι το 2013.

Να έχει έναν προϋπολογισμό για το 2014 ύψους 4 εκ. ευρώ, όσο και ο Δήμος Σύρου με διπλάσιες επιχορηγήσεις από τον Δήμο Άνδρου.

Να έχει εντάξει έργα για το νησί ύψους 28 εκ. ευρώ από τα οποία έργα 15εκ. ευρώ εκτελούνται ήδη (ο ΒΙΟΚΑ Χώρας, το Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου και το Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου), δίνοντας σημαντική ανάσα στην ανεργία σε όλους τους κλάδους – χωματουργικά, μπετά, κλπ.

Να έχει για πρώτη φορά ένα τεχνικό πρόγραμμα για το 2014 ύψους ενός (1) εκ. ευρώ, που θα δώσει λύση στα τοπικά προβλήματα και στους οικισμούς.

Να αποκαταστήσει την καθαριότητα, να τριπλασιάσει την ανακύκλωση στο νησί, να αντιμετωπίσει, χωρίς καμία βοήθεια από την απούσα Περιφέρεια, τις επιπτώσεις από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές.

Να συντονίσει τη διοικητική υπηρεσία και να κάνει το Δήμο Άνδρου έναν οργανισμό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημότη και του επισκέπτη.

Αυτό λοιπόν το έργο επιχειρείται να απαξιωθεί, να υποβαθμιστεί και να ακυρωθεί. Και από τους «έμπειρους» της αξιωματικής αντιπολίτευσης που γνωρίζουν αλλά λένε ψέματα και από καινοφανείς υποψηφίους που διαπίστωσαν ότι «ο Δήμος οδηγήθηκε από την σημερινή και τις προηγούμενες διοικήσεις σε τέλμα».

Ο Γιάννης Γλυνός με απόλυτη ειλικρίνεια από τον Αύγουστο ακόμα πρότεινε συνεργασία όλων των συνδυασμών, χωρίς να απαιτήσει να είναι επικεφαλής και σ΄ αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκε μόνο ο Γιάννης Μαλταμπές.

Λόγοι υγείας δεν επιτρέπουν στον Γιάννη Γλυνό να συνεχίσει από την ίδια θέση την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού αλλά και του νομού Κυκλάδων. Για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος και ζήτησε από το σύνολο του συνδυασμού του να στηρίξει τον Γιάννη Μαλταμπέ ως υποψήφιο δήμαρχο.

Έφθασε λοιπόν η ώρα αυτός ο σημαντικός πολιτικός του νησιού, ο Γιάννης Γλυνός, να αποσυρθεί. Ο άνθρωπος που έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στα κοινά της Άνδρου από τριάντα χρόνια τώρα, που πρόβαλε το νησί σ΄όλο τον κόσμο, που καταξίωσε την Άνδρο στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο, βάζει τελεία στην προσφορά του από αυτή τη θέση και συνεχίζει δίπλα και μαζί με μας, με τους συνεργάτες του, με όσους τον στήριξαν και δούλεψαν μαζί του.

Αυτή την πορεία του Γιάννη Γλυνού που διακόπτεται για λόγους υγείας έπρεπε τουλάχιστον στα λόγια να τιμήσουν όλες οι παρατάξεις.  Άλλωστε η αναγνώριση του έργου του αντιπάλου τιμά και αυτόν που το αναγνωρίζει.

Αντί όμως για πολιτική γενναιότητα, περίσσεψε η μικροψυχία και ο πολιτικός αμοραλισμός. Έτσι, άλλοι είδαν τον Γιάννη Γλυνό να «φεύγει κάτω από το βάρος  της αποτυχίας του», και άλλοι είδαν τον Γιάννη Γλυνό να «έχει οδηγήσει σε τέλμα τον Δήμο Άνδρου».

Για αυτούς λοιπόν τους λόγους, για να μην απαξιώσει κανείς το τεράστιο έργο που έγινε, για να συνεχιστεί η πορεία που χαράχθηκε, συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές για τον Γιάννη Γλυνό με ολόκληρο τον συνδυασμό του.

Επικεφαλής και επόμενος Δήμαρχος θα είναι ο Γιάννης Μαλταμπές. Ο ίδιος ως Δήμαρχος και μαζί του όλοι εμείς θα εγγυηθούμε την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στο νησί και την αναπτυξιακή πορεία στον τουρισμό και την αγροτική οικονομία.

Καλώ όλους τους υποψηφίους της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», να στηρίξουν τον νέο συνδυασμό ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Καλώ τους Ανδριώτες να στηρίξουν τον νέο συνδυασμό, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ενωτική προσπάθεια, να καταδικάσουν την διχαστική λογική και την αντιπαράθεση που μόνο να βλάψει μπορεί.

Η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την πρόοδο.

Άνδρος 20.3.2014

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.