«Αναστολή λειτουργίας των παραρτημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις Κυκλάδες»

Προς: κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Διοικητή ΙΚΑ

Κύριε Διοικητά,

Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των παραρτημάτων του ΙΚΑ στις Κυκλάδες, θα θέλαμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση του Επιμελητηρίου μας, ότι είναι αδικαιολόγητη η υποβάθμιση των υφισταμένων υπηρεσιών σε νησιά με έντονη οικονομική δραστηριότητα, προτού εξαλειφθεί ή έστω περιοριστεί η ανάγκη χρήσης τους από επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Διατυπώνουμε εκ νέου την επιφύλαξη μας, αν τα γραφεία κοινωνικής ασφάλισης θα έχουν – όπου έχουν δημιουργηθεί  – ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες ή θα είναι απλώς γραφεία διεκπεραίωσης, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι παραπάνω από βέβαιο.

Στο σημείο αυτό, αμφισβητούμε ευθέως τα περιεχόμενα των δελτίων τύπου του Οργανισμού, ότι ο μετασχηματισμός των παραρτημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης δεν υποβαθμίζει την παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους και επιχειρήσεις, αλλά στοχεύει εκτός των άλλων και στην αναβάθμισή τους, γνωρίζοντας ότι για παράδειγμα, στο μοντέλο λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Πάρο, το οποίο θα απασχολεί 1 έως 2 εργαζόμενους, προβλέπεται η παραλαβή αιτημάτων και δικαιολογητικών, τα οποία θα διαβιβάζονται ταχυδρομικώς στη Νάξο προς διεκπεραίωση.  Θεωρούμε ότι αυτός ο «ατυχής» μετασχηματισμός θα επιδεινώσει περαιτέρω τις διαπιστωμένες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση εργασιών και εκκρεμών υποθέσεων, αποτέλεσμα της επίσης διαπιστωμένης υποστελέχωσης.

Ειδικά για την Πάρο, ένα από τα κυριότερα κέντρα για την Κυκλαδική μονάδες οικονομικά ενεργού πληθυσμού, θεωρούμε ότι αδικείται κατάφορα από τον μετασχηματισμό του τοπικού γραφείου και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Δεν είναι δυνατόν σε μια περιοχή όπου τα παραρτήματα του ΙΚΑ ήταν επί σειρά ετών υποστελεχωμένα, να λαμβάνονται σήμερα μέτρα περαιτέρω μείωσης του προσωπικού τους, εφαρμόζοντας έτσι με λανθασμένο και πρόχειρο κατά την άποψή μας τρόπο, τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα. Για το λόγο αυτό, ζητούμε την ανάκληση των σχετικών αποφάσεών σας και την επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας των παραρτημάτων του ΙΚΑ στην περιοχή μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Πίνακας αποδεκτών: κ. Ιωάννης Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας Κοινων. Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Παναγιώτης Ρήγας, Βουλευτής Νομού Κυκλάδων κ. Νικόλαος Συρμαλένιος, Βουλευτής Νομού Κυκλάδων Επαγγελματικοί Σύλλογοι & Φορείς Ν. Κυκλάδων ΜΜΕ Νομού Κυκλάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.