Στην ζωή μας, είτε το θέλουμε, είτε όχι, όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Έτσι λοιπόν προ καιρού αρχίσαμε με την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, πήραμε μέρος ο καθένας μας άλλος πολύ άλλος λίγο και φτάσαμε στις 18 και 25 Μαΐου.

Οι κάλπες άνοιξαν και έκλεισαν όπως συνηθίζεται να γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Οι ψηφοφόροι έδωσαν την ψήφο των στον υποψήφιο που νόμιζαν η πείστηκαν ότι είναι ο καλύτερος και αξιότερος. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι από την πρώτη Κυριακή οι δημότες έπλεξαν Δήμαρχο και Δημοτικούς συμβούλους και καλώς έκαναν με ενισχυμένη πλειοψηφία που σημαίνει ότι οι υποχρεώσεις των εκλεγέντων προς τους δημότες είναι περισσότερες από ότι θα ήταν εάν η πλειοψηφία ήταν οριακή.

Της εκλογής ακολουθούν φιλοφρονήσεις προς τους εκλεγέντας όπως συγχαρητήρια και άλλα, εγώ προσωπικά θα του ευχηθώ και σε ανωτέρα  περιφερειάρχης, βουλευτής, υπουργός.

Η πλειοψηφία των εκλεγέντων δεν αμφισβητείται αλλά είναι αρκετή για να μπορέσει η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα της ή πρέπει και οι ψηφοφόροι (δημότες) να βοηθήσουν και αυτοί στο έργο της. Πρόσφατα ήμουν στο νησί και από περίεργα άνοιξα ένα κάδο που προορίζεται για ζυμώσιμα απορρίμματα. Αυτό που είδα έκτος των λίγων απορριμμάτων που προορίζεται ο κάδος και μια σακούλα βέβαια πλαστική με τρία μπουκάλια πλαστικά με τα καπάκια στην θέση των (βιδωμένα) αυτό δυσκολεύει την συμπίεση των άδειων πλαστικών.

Δεν πρέπει μόνο να βοηθήσουν αυτοί που έδωσαν την πλειοψηφία  αλλά πρέπει και η μειοψηφία να βοηθήσει το έργο της νέας δημοτικής αρχής σεβόμενη την αρχή της πλειοψηφίας βέβαια μέχρι του βαθμού που της είναι επιτρεπτό ως αντιπολίτευση.

Τέλος θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους νεοεκλεγέντας ότι καλό είναι στις αποφάσεις των να λάβουν υπόψη και την γνώμη και προτάσεις των δημοτών. Εάν όλα αυτά που γράφω είναι  αποδεκτά, ας κάνουμε μια αρχή να βοηθήσουμε  τον δήμαρχο και τους συμβούλους στο έργο των και εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, ας επανέλθουμε σε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ως αντιπολίτευση διότι έτσι συνηθίζεται.

Ευχαριστώ δια την φιλοξενία σας

ΜΔ+ΣΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.