stelios-taxiatis-platon-andritsakis

Στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός Πολιτισμός – που έκανε το ξενοδοχείο St.George Lycabettus Στην Αθήνα και το θυγατρικό του Ξενοδοχείο Παράδεισος στην Άνδρο εορτάστηκαν φέτος τα 15 χρόνια του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ  -που έχει ιδρυθεί από τους ιδιοκτήτες αυτών  ΜΑΡΙΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ & ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΤΖΑΒΕΛΑΚΗ

Στο μουσείο που στεγάζεται σε παλαιό παγοποιείο του 1900 παρουσιάστηκε η ομαδική έκθεση  «ΑΝΔΡΟΣ – Το Απολλώνιο φως στη ζωγραφική των Κυκλάδων» με την επιμέλεια της τεχνοκριτικού Ντόρα Ρογκάν Ηλιοπούλου και της SG Art Gallery του ξενοδοχείου St.George Lycabettus.

Ακολούθησε δεξίωση στην πισίνα του ξενοδοχείου Παράδεισος με θέμα Βυζαντινές Γεύσεις και συνεχίστηκε η βραδιά με «Μουσική βραδιά ανάμεσα στα πεύκα» ακούσματα του Μάνου Χατζιδάκι από τον μουσικό Στέλιο Ταχιάτη (βιολοντσέλο) & συνθέτη Πλάτων Ανδριτσάκη (κλασική κιθάρα)

Την εκδήλωση προλόγισε ο νέος Δήμαρχος της Άνδρου ,κ.Σουσούδης μαζί με τον Έλληνα επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,κ.Ιωάννης Παλαιοκρασσάς

Με την παραχώρηση του Δήμου του χώρου «ΠΕΥΚΑΚΙΑ» (δίπλα στο ξενοδοχείο Παράδεισο) αναβίωσε ο χώρος αυτός και μαζί με την παρουσίαση – για πρώτη φορά –  ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΙΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ και της ιστορίας του, οι χώροι αυτοί – (Μουσείο – Υδραγωγείο – Δασάκι) θα αποτελέσουν άλλο ένα χώρο Πολιτισμού & εκδηλώσεων για το νησί.

15 Χρόνια Προβολής Του Ανδριώτικου Πολιτισμού

1999: Εγκαίνια του Mουσείου από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ Γιάννη Στεφανίδη και έκθεση ζωγραφικής της Μαρία Ζιάκα «Εικόνες Της Άνδρου». 2000: Έκθεση Γεωργίου Μπότσου: Τέχνη και Γαστρονομία. 2001: Παραδοσιακό Κόσμημα του 18ου αιώνα, (Συλλογή της Κατερίνα Κορρέ). 2002: Επιστημονική συνάντηση στην Άνδρο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών. 2003:Έκθεση ζωγραφικής «Μοναστήρια Και Εκκλησίες» της Αλίκη Τόμπρου. 2004: Αφιέρωμα στους Ανδριωτες Ολυμπιονίκες. Εκθέτει η Albertine Trychon με καταγωγή από την Άνδρο και προλογίζει ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαράγδης. 2005: Έκθεση Κεραμικών από σύγχρονες Ανδριώτες καλλιτέχνες. 2006: Έκθεση Συγχρόνων Ανδρίων Ζωγράφων. 2007: Έκδοση και παρουσίαση  του βιβλίου «Η ‘Άνδρος από σύγχρονους Έλληνες Καλλιτέχνες» της τεχνοκριτικού Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν. 2008: Έκθεση ζωγραφικής «Εικόνες Καλοκαιριού Από Την Άνδρο» Αλίνα Μάτσα και Ειρήνη Κάνα , προλογίζει ο Υπουργός Τουρισμού, Άρης Σπηλιωτόπουλος. 2009: Έκθεση Φωτογραφίας «Η Άνδρος». 2010: Έκθεση «Τα Ιστιοφόρα Της Άνδρου» με αναφορά στη ναυτιλία του νησιού. 2011: «Το Παιχνίδι Από Την Αρχαιότητα Μέχρι Σήμερα» της συλλέκτριας Λαμπρινή Καρακώστα. 2012: Έκθεση Ζωγραφικής «Χρώματα Στον Ανδριώτικο Βυθό» της Λιλίκας Παντζοπούλου. 2013: Έκθεση «Ελάσματα»  – Θρησκευτικές Εμπνεύσεις του Δημήτρη Ταλαγάνη. 2014: Άνδρος «Το Απολλώνιο Φως Στη Ζωγραφική Των Κυκλάδων» από την τεχνοκριτικό, Ντόρα Ρογκάν Ηλιοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.