25.1.2015

Γιάννης Βρούτσης (13390 σταυροί) Νίκος Συρμαλένιος (8547 σταυροί) Αντώνης Συρίγος (6642 σταυροί) Νίκος Μανιός (6193 σταυροί)

sel-1-kentriki-ekloges-1 sel-1-kentriki-ekloges2

Ï Õðïõñãüò Åñãáóßáò, ÊïéíùíéêÞò ÁóöÜëéóçò êáé Ðñüíïéáò. ÉùÜííçò Âñïýôóçò  ðñïóÝñ÷åôáé óôçí åðéôñïðÞ ôçò ÂïõëÞò. Ôçí äéáñêÞ åðéôñïðÞ êïéíùíéêþí õðïèÝóåùí åíçìÝñùóå ï Õðïõñãüò Åñãáóßáò, ÊïéíùíéêÞò ÁóöÜëéóçò êáé Ðñüíïéáò  ÉùÜííçò Âñïýôóçò ó÷åôéêÜ ìå ôéò ôåëåõôáßåò åîåëßîåéò óôá åñãáóéáêÜ æçôÞìáôá , ÐÝìðôç 25 Ïêôùâñßïõ 2012. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÐÁÍÔÅËÇÓ ÓÁÉÔÁÓ

Αγαπητοί μου συμπατριώτες Κυκλαδίτες, Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, εκλέγοντάς με – για μια ακόμη φορά – πρώτο Βουλευτή Κυκλάδων.

Ακόμη και στις πλέον αντίξοες πολιτικές συνθήκες, σε μια άνιση  αναμέτρηση ανάμεσα στην υπεύθυνη στάση της αλήθειας και την απατηλή γοητεία του ανέξοδου λαϊκισμού, σταθήκαμε όρθιοι. Θέλω να είστε σίγουροι ότι όπως ανταπεξήλθα στις προσδοκίες σας ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, έτσι και ως βουλευτής της αντιπολίτευσης πλέον, θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας εκπροσωπώντας με τον πλέον δυναμικό και δημιουργικό τρόπο τα νησιά μας. Αυτή τη φορά, με την ιδιότητα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, μια ιδιαίτερα τιμητική τοποθέτηση που ανακοινώθηκε χθες από τον πρόεδρο της παράταξης μας.

Θα πορευθώ με πυξίδα τον αξιακό κώδικα και τον πολιτικό πολιτισμό της παράταξής μας, στηρίζοντας – όπως έκανα πάντοτε – κάθε πολιτική πράξη και πρωτοβουλία που προάγει πρώτα και κύρια τα συμφέροντα της πατρίδας μας και των πολιτών. Αυτό ακριβώς που ονομάζεται «εποικοδομητική αντιπολίτευση» και η οποία, δυστυχώς, για δυόμισι ολόκληρα χρόνια, στην δική μας κυβέρνηση, δεν υπήρξε παρούσα ούτε μια στιγμή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα παρακολουθώ από κοντά και με αυστηρότητα την πορεία αυτής της κυβέρνησης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Όχι μόνο για το εάν και πώς υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που διατυπώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο. Αλλά, κυρίως, για να διασφαλίσουμε ότι καμία απερίσκεπτη ενέργεια αυτής της κυβέρνησης δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας, καθώς και τις δημοσιονομικές και θεσμικές κατακτήσεις που με τόσους κόπους και θυσίες καταφέραμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εκλεγέντες βουλευτές Κυκλάδων για την επιτυχία τους, καθώς και όλους τους συνυποψήφιους μου για τον ευγενή και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα που δώσαμε. Κυρίως, όμως, θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και καλή δύναμη στους νέους υπουργούς. Γιατί πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα μας, η Ελλάδα.

Σας υπόσχομαι ότι και αυτό το καθήκον που μου ανατέθηκε, θα το φέρω εις πέρας με υπευθυνότητα και πίστη.

Γιάννης Βρούτσης

sel-1-sirmalenios

Στις εκλογές της 25 του Γενάρη ο λαός έγραψε ιστορία, ο λαός νίκησε, η Αριστερά νίκησε! Στην Ελλάδα, στις Κυκλάδες ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγαγε μια αδιαφισβήτητη νίκη, καθιστώντας τα μνημόνια και το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής παρελθόν. Χωρίς ιστορικό προηγούμενο αποτελεί η εκλογή τριών βουλευτών στις Κυκλάδες.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του κόμματος μας, τους χιλιάδες Κυκλαδίτες και Κυκλαδίτισσες για τη μεγάλη και καθοριστική δύναμη που μας έδωσαν.
Η μεγάλη αυτή νίκη και η εκλογή τριών βουλευτών μας στις Κυκλάδες, μας γεμίζουν περηφάνια για την επιβράβευση των αγώνων μας, ταυτόχρονα όμως μας μοιράζουν μια πελώρια ευθύνη για να κάνουμε την ελπίδα πράξη και να προχωρήσουμε μαζί στη μαχητική διεκδίκηση της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης, της βιώσιμης παραγωγικής ανασυγκρότησης, της στήριξης των πιο αδύναμων στρωμάτων, της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων για τη διαμόρφωση πολιτικών νησιωτικότητας και την επίλυση των νησιωτικών μας προβλημάτων.

Όλοι μαζί θα κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα!!!

Νίκος Συρμαλένιος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τους Κυκλαδίτες συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη τους στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ψηφοδέλτιό μας και σε εμένα προσωπικά.

Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους αυτή και θα σταθούμε στο πλευρό τους.

Η επικοινωνία και ο διάλογος μεταξύ μας θα είναι άμεσος και διαρκής.

Η νέα μας κυβέρνηση έχει πολιτική και στόχους για τα νησιά μας, επιδιώκοντας με τις παρεμβάσεις της να τα αναβαθμίσει και να συμβάλει στην πρόοδό τους.

Η προσπάθειά μας δεν σταματάει στην κάλπη. Η συμμετοχή σας στην άσκηση της πολιτικής πρέπει να είναι έντονη και συνεχής. Ο πολίτης ασκεί καθημερινά τα δικαιώματά του και αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του εκεί που ζει και εργάζεται.

Όλοι μαζί πορευόμαστε με προοπτική και αυτοπεποίθηση προς το μέλλον, που εμείς οι ίδιοι θα δημιουργήσουμε.

Αντώνης Συρίγος

sel-1-manios

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Στον νικηφόρο αγώνα κατά των μνημονίων και της φτωχοποίησης της χώρας, κατά της διαφθοράς και της εξάρτησης,  η ελπίδα ήρθε και στις Κυκλάδες, απλώθηκε και στην Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, σαν το ανέσπερο φως του Αιγαίου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γιατί σταθήκαμε όλοι μας, συνυποψήφιοι και Κυκλαδίτες, αντάξιοι του βάρους της ιστορίας. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Κυκλάδων που η Αριστερά βγάζει τρεις στους τέσσερις βουλευτές. Είναι η πρώτη φορά που στις Κυκλάδες εκλέγεται ένας Ναξιώτης αριστερός. Σ’ αυτή την, χρονικά, μικρή προεκλογική περίοδο καταφέραμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά μας, να επικοινωνήσουμε, να επιχειρηματολογήσουμε, να πείσουμε και να μας εμπιστευτούν οι συμπατριώτες και είναι μεγάλη χαρά μας, που τιμηθήκαμε με την ψήφο τους. Μ’ αυτή την ευθύνη, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, θα αγωνιστούμε για την ανόρθωση της κοινωνίας μας, για ελευθερία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Μέχρι να τα ξαναπούμε από κοντά, σε όλους σας ευχαριστίες.

Νίκος Μανιός

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.