sel-12-batsi-1 sel-12-batsi-2

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, με κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, που αποτελείτο από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Κων/νο Γκλάρα και δυο μηχανικούς, μετέβη στις 2.2.2015 στο Μπατσί, προκειμένου το κλιμάκιο να προχωρήσει σε καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή θαλασσοταραχή και τους θυελλώδεις ανέμους, σε μεγάλο μήκος της παραλίας.

Από τον έλεγχο προέκυψε η πλήρης καταστροφή του πλακόστρωτου πεζοδρομίου, το οποίο –κυριολεκτικά- κατέληξε στη θάλασσα, καθώς και η καταστροφή του τοιχίου του οδοστρώματος, σε αρκετά μεγάλο μήκος. Συνολικά καταγράφηκαν πολύ σοβαρές ζημιές, σε μήκος 70 μέτρων.
Ζημιές επίσης καταγράφηκαν στην Αγία Μαρίνα και στο «Λιόπεσι», περιοχές του Μπατσίου.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης καταγραφής, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η καταστροφή είναι μεγάλη, υπολογίζουμε πως το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολύ μεγάλο. Δόθηκαν εντολές να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την αποκατάσταση, όσο πιο σύντομα γίνεται. Παράλληλα σήμερα το πρωί επικοινωνήσαμε με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μας ενισχύσουν οικονομικά για τις καταστροφές, που συνέβησαν εξαιτίας έκτακτων και ακραίων καιρικών φαινομένων.
Θέλω να διαβεβαιώσω πως θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αποκατασταθούν οι ζημιές άμεσα. Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω πως θα προχωρήσει ταχύτατα και η μελέτη συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος στην παραλία του Μπατσιού, η οποία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει συμπεριληφθεί στις άμεσες προτεραιότητές της Δημοτικής αρχής». Στο μεταξύ «την ευκαιρία να δει από κοντά τις καταστροφές που προξένησε η πρόσφατη κακοκαιρία στο Μπατσί είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμων Ζανετίδης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άνδρο. (8.2.2015). Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη, επισκέφθηκε το Μπατσί και ενημερώθηκε λεπτομερώς τόσο από τον Δήμαρχο, όσο και από τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, η μελέτη αποκατάστασης εστάλη στην Περιφέρεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την άμεση αποκατάσταση.

Νωρίτερα ο κ. Ζανετίδης, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Άνδρου, κ. Δημήτρη Λοτσάρη, τον Διευθυντή αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Πουλή καθώς και από τον Διευθυντή αγροτικής ανάπτυξης Κυκλάδων κ. Παγανέλη, επισκέφθηκαν το σφαγείο του νησιού, όπου ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Άνδρου για τις βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη νέα δημοτική αρχή και κυρίως για την αγορά ψυγείου χωρητικότητας 3,2 τόνων όπου φυλάσσονται τα υποπροϊόντα σφαγής και στη συνέχεια μεταφέρονται στην Αθήνα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, ενώ ο κ. Δήμαρχος τον διαβεβαίωσε πως μέχρι τον Ιούνιο ο Δήμος θα έχει υλοποιήσει όλες τις υποδείξεις του κτηνιάτρου και της Περιφέρειας που αφορούν τα σφαγεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πιστοποίησή τους.

Δελ.Τύπου Δ. Άνδρου, Photo: Αννα Βολίκα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.