Προχωρούν Ταχύτατα οι Διαδικασίες Ολοκλήρωσης του Έργου

sel-12-viologikos

Δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν από τον τέως Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιάννη Μανιάτη, λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο. Και οι δυο αφορούν σημαντικές εκταμιεύσεις για την ολοκλήρωση του βιολογικού της Χώρας, που μπαίνει στην τελική του ευθεία ίσως και πιο γρήγορα από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Συγκεκριμένα:

-Με απόφαση που έχει ημερομηνία 24 Δεκεμβρίου 2014, εγκρίνεται πίστωση ύψους 1.020.000 ευρώ στο Δήμο Άνδρου για την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων και αγωγών μεταφοράς Χώρας Άνδρου.

-Με άλλη απόφαση, που έχει ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2014, εγκρίνεται ακόμη μια πίστωση ύψους 370.000 ευρώ που αφορά στο συγκεκριμένο έργο.

Έτσι το συνολικό ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 1.400.000 ευρώ, περίπου. Γεγονός  που σημαίνει ότι το έργο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα μέχρι την ολοκλήρωσή του, που δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και εντός του 2015. Απομένει να ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες και να τοποθετηθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός κι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για όλα αυτά είναι αρκετός. Ωστόσο το έργο προχωρά –και μάλιστα με ικανοποιητικούς ρυθμούς- και η έγκριση των πιστώσεων λύνει ένα από τα βασικότερα εμπόδια για την ολοκλήρωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο βιολογικός της Χώρας σχεδιάστηκε επί Δημαρχίας Δημήτρη Γιαννίση και χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 12 χρόνια ώστε να μπει στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής του. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, υπό τον Γιάννη Γλυνό, ξεμπλόκαρε και προχώρησε σε σημαντικό βαθμό το έργο, ενώ ο νυν Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε επεδίωξε την επίσπευση της ολοκλήρωσής του, σε διαδοχικές επαφές που είχε τόσο με την ηγεσία του ΠΕΧΩΔΕ, όσο και με τον εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.