«Δεν υπήρχε κανείς, για την ώρα, στον πύργο ελέγχου της ψυχής του για να του υποδείξει τον ασφαλέστερο διάδρομο προσγείωσης…»

sel-4-ziotis-1 sel-4-ziotis-5

Ούτε η επομένη ημέρα των εκλογών, ούτε η καταρρακτώδης βροχή εμπόδισαν τους Ανδριώτες και φίλους του Γιάννη Ζιώτη που ξεπέρασαν τους 300, να παρευρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου του «Δρόμοι Υπερέντασης» την Δευτέρα 26.1.2015, στην αίθουσα Ευρώπη του ξενοδοχείου President στην Αθήνα. Ένα restart ζωής έκανε ο Γιάννης Ζιώτης τιμώντας τους ανθρώπους που τον στήριξαν και τον στηρίζουν στην μοναχική του πορεία της συγγραφής. Και αυτή η επανεκκίνηση ήταν σαφώς επιτυχημένη. Κοντά στον συγγραφέα βρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Δωρόθεος Β’, η κυρία Ελένη Σαμαράκη, ο δήμαρχος Άνδρου κ. Θ. Σουσούδης, ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Λάσκαρης, ο Ναύαρχος ε. α. Κ. Γκιώνης, πλήθος Άνδρίων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών.

sel-4-ziotis-3 sel-4-ziotis-4 sel-4-ziotis-2 sel-4-ziotis-6 sel-4-ziotis-7

Για τον συγγραφέα «Ο Δημοσιογράφος Παύλος Αλέπης, ο Δοκιμιογράφος Δημήτρης Καραμβάλης  και ο Ποιητής Αντώνης Σκιαθάς τόνισαν ότι ο Γιάννης Ζιώτης έχει ισχυρή παρακαταθήκη και προίκα τα «παπούτσια» του σπουδαίου συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη, που του δίνουν τη δύναμη να προσπαθήσει να εκπροσωπήσει στη γενιά του το κοινωνικό μυθιστόρημα στην Ελλάδα».

Την αίσθηση του βιβλίου απέδωσε η κόρη του συγγραφέα, μαθήτρια Β΄ Γυμνασίου Ραφαέλα Ζιώτη, ενώ με την αισθαντική του φωνή χρωμάτισε τα αποσπάσματα που διάβασε ο ηθοποιός Πατρίκιος Κωστής. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο μαέστρος Σταύρος Κωττάκης. Η εκδήλωση έκλεισε συγκινησιακά φορτισμένη από τον ίδιο τον συγγραφέα Γιάννη Ζιώτη σε έναν μονόλογο ψυχής, που απέπνεε ευγένεια.

Το βιβλίο: «Η περιπέτεια ξεκινά το 1945 και καταλήγει στο σήμερα. Τότε που η ανάγκη και η πείνα μετανάστευαν συνεχώς, απειλώντας πληθυσμούς ολόκληρους με αφανισμό. Κάποιοι απ’ την απόγνωση άνοιγαν τα χέρια ολότελα στα στενά σοκάκια, για ν’ ακουμπήσουν τους τοίχους των σπιτιών για συντροφιά. Η ιστορία μοιάζει να επικαιροποιείται
Και όταν η νύχτα απλώνει το σκοτάδι της, οι ήρωες αναζητούν την ελπίδα για να κρατηθούν, παλεύοντας άνισα σε δρόμους υπερέντασης, όπως ένα κέρμα που όταν γλιστρήσει πασχίζει να κρατηθεί όρθιο και απ’ τις δυο του όψεις.
Ο συγγραφέας: «Ο Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976 από ανθρώπους του μόχθου. Σπούδασε δημοσιογραφία και την υπηρέτησε με συνέπεια. Το βιβλίο «ΔΡΟΜΟΙ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗΣ» αποτελεί το έκτο συνολικά έργο του. Στον Αντώνη Σαμαράκη, τον πολύτιμο φίλο του και δάσκαλο, οφείλει τη συγγραφική του γέννηση. Ο Γιάννης Ζιώτης αντλεί την έμπνευση του απ’ την καθημερινότητα. Είναι και ο ίδιος άλλωστε αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου. Όλα τα έργα του συγγραφέα έχουν διαβαστεί εκτενώς απ’ το ευρύ κοινό και έχουν συζητηθεί επίσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.