Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με σκοπό την βελτίωση του οδικού δικτύου στο νησί της Άνδρου, αλλά και την ταχύτερη δυνατή αποκατάστασή του μετά και τις ζημιές που προκάλεσαν τα πρωτοφανώς έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος,  υπέγραψε στις 12.2.2015 τη σύμβαση ανάθεσης του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου νήσου Άνδρου» προϋπολογισμού 242.717,75 ευρώ.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο σε διάστημα πέντε μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Το προς συντήρηση οδικό δίκτυο της Άνδρου όπως καθορίστηκε με αρμόδιες αποφάσεις αποτελείται από 6 διαδρομές:

  1. Άνδρος (όριο σχεδίου πόλης χώρας) – Μεσαριά – Όριο οικισμού Δημοτικού Διαμερίσματος Γαυρίου (μέσω Πιτροφού – Σταυροπέδας, Παλαιόπολης και Μπατσίου).
  2. Άνδρος (όριο σχεδίου πόλης χώρας) – Αποικία – Μπατσί (μέσω λιμένα Νημπορειού – Βουρκωτής και Άρνης, στην επαρχ.οδό 1).
  3. Άνδρος (όριο σχεδίου πόλης χώρας) – όρμος Κορθίου (όριο σχεδίου πόλης Δημοτικού Διαμερίσματος) – Καππαριά – Σταυροπέδα, ως παρακαμπτήριος της επαρχιακής οδού 1.
  4. Γαύριο (όριo οικισμού Δημοτ. διαμερίσματος) – Φελλός – Όρμος Βιταλίου (μέσω Μακροταντάλου – Αμμολόχου και Βιταλίου).
  5. Γαύριο (όριo οικισμού Δημοτ. διαμερίσματος) – Άνω Γαύριο.
  6. Μένητες – Κουμανή.

Σκοπός της εργολαβίας είναι η αποκατάσταση προβλημάτων στο παραπάνω οδικό δίκτυο του νησιού όπως αυτά προκύπτουν από τους τακτικούς αρμόδιους ελέγχους.

Προβλέπονται  διάφορες εργασίες συντήρησης (χωματουργικές εργασίες, καθαρισμός και μόρφωση τάφρων, καθαρισμός οχετών και φρεατίων, άρσεις καταπτώσεων, επενδύσεις τάφρων με σκυρόδεμα επισκευές υφιστάμενων τοίχων και στηθαίων από λιθοδομή ή κατασκευές νέων τοίχων από λιθοδομή, ασφαλτοστρώσεις επί υφιστάμενης ασφάλτου και επούλωση φθορών σε μεμονωμένα σημεία, οριζόντια & κατακόρυφη σήμανση).

Οι ακριβείς θέσεις βρίσκονται στα παραπάνω  περιγραφόμενα οδικά τμήματα και θα υποδειχθούν από την υπηρεσία κατά την έναρξη και κατά την κατασκευή του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.