Για την Ανακούφιση Ευπαθών Ομάδων και την Τόνωση της Ανάπτυξης

Σε πολύ σημαντικές μειώσεις δημοτικών τελών προχώρησε ο Δήμος της Άνδρου. Οι μειώσεις αποτελούσαν προεκλογική δέσμευση του Θεοδόση Σουσούδη και των συνεργατών του, αφορούν ιδιώτες και επαγγελματίες κι έχουν διπλό στόχο: Αφενός να ανακουφιστούν οικονομικά ευπαθείς ομάδες συμπατριωτών μας και αφετέρου να δοθεί μια ανάσα στους επαγγελματίες ώστε να κινηθεί η μηχανή της ανάπτυξης στο νησί.

Οι μειώσεις που αποφασίστηκαν είναι οι εξής:

Α. Μείωση στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων
1.Τέλη τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων 6€/τμ από 9€/τμ που ίσχυε (μείωση 33,3%)
2.Τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για εμπορική χρήση 15€/τμ από 40€/τμ που ίσχυε (μείωση 62,5%). Β. Μειώσεις – απαλλαγές από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, τέλη αποχέτευσης καθώς και τέλη ύδρευσης 1. Απαλλαγή κατά 100% στους πολύτεκνους με πάνω από 7 παιδιά, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Γ. Τέλη αποχέτευσης 1.Τέλη σύνδεσης κλιμακωτά ανά τμ 5€/τμ  από 0τμ έως 50τμ 7€/τμ  από 51τμ έως 100τμ 10€/τμ από 101τμ και άνω.

Μέχρι τώρα τα τέλη αποχέτευσης ανέρχονταν σε 8€/τμ, ανεξαρτήτως μεγέθους του κτίσματος
2.Τέλος αποχέτευσης: Ορίζεται σε 60% επί τους τέλους ύδρευσης (εξαμηνιαία χρέωση σε ποσοστό 60% επί της χρέωσης του τέλους ύδρευσης).  Ίσχυε 0,30€/τμ για οικίες και καταστήματα χαμηλού φόρτου (εμπορικά κτλ) και 1€/τμ για καταστήματα υψηλού φόρτου (εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.α.).
Δ. Τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κτλ
Επί των ακαθαρίστων εσόδων εφαρμόζεται συντελεστής 0,5%

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.