sel-1-eidothea-2015

Όταν οι αφίσες για την «ΕΙΔΟΘΕΑ 2014» αναρτήθηκαν στους δρόμους ολόκληρου του νησιού το περασμένο καλοκαίρι δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν: «τι είναι αυτό;». Μετά την εκδήλωση και πολύ αργότερα τον Δεκέμβριο του 2014 όλοι, ή σχεδόν όλοι, ήξεραν για την υποτροφία ιστιοναυτικής εκπαίδευσης που κέρδισε ο 16χρονος Νίκος Γαρύφαλλος από την Μεσσαριά και την επιτυχία του εγχειρήματος. Αυτό το διάστημα στην Άνδρο και τα ανδριωτάκια δίνεται ξανά η ευκαιρία, περισσότερα παιδιά να συμμετάσχουν στο ίδιο πρόγραμμα. Η επιλογή είναι στα χέρια τους.

«ΕΙΔΟΘΕΑ»

Το καλοκαίρι του 2014 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2014» που οργανώθηκε και εκτελέστηκε από την Κοιν.Σ.Επ. «Πρωτέυς Κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη» σε συνεργασία με το νορβηγικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Sοrlandet», του ομώνυμου ιδρύματος, με την υποστήριξη πολλών εθελοντών, κοινωφελών ιδρυμάτων, συλλόγων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα έδωσε  την ευκαιρία σε ένα νέο 16 χρόνων, μαθητή της Άνδρου, να συμμετάσχει σε ένα ταξίδι περίπου 20 ημερών για ιστιοναυτική εκπαίδευση στην Βόρεια Θάλασσα.

Για το 2015 η Κοιν.Σ.Επ. «Πρωτέυς Κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη» συνεχίζει και επεκτείνει την συνεργασία της με το νορβηγικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Sοrlandet» οργανώνοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιστιοναυτικής Εκπαίδευσης «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» με στόχο να προσφέρει την ευκαιρία σε δέκα (10) μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της νήσου Άνδρου να συμμετάσχουν σε ταξίδια ιστιοναυτικής εκπαίδευσης μεταξύ Νορβηγίας, Βόρειας Ιρλανδίας και Δανίας. Το  πρόγραμμα «ΕΙΔΟΘΕΑ 2015» δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες, μαθητές γυμνασίου και λυκείου να ταξιδέψουν, και να εργαστούν στο εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Sοrlandet» για ένα χρονικό διάστημα. Το «Sοrlandet» είναι το πιο αυθεντικά διατηρημένο παραδοσιακό ιστιοφόρο σε υπηρεσία. Το πλοίο είναι υπό την προστασία του νορβηγικού υπουργείου Πολιτισμού, σαν το πιο σημαντικό μνημείο ναυτικού πολιτισμού στη Νορβηγία.  Στόχος του προγράμματος είναι να αυξηθεί η επίγνωση σχετικά με τη ζωή και την εργασία στη θάλασσα καθώς αυτού του είδους η εκπαίδευση είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητική για τους νέους, αφού τους παρέχει ορισμένες από τις βασικές δεξιότητες της ζωής, εμπλουτίζοντας τον χαρακτήρα τους και προετοιμάζοντάς τους καλύτερα για τις απαιτήσεις της ζωής σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, και γίνεται πολυπλοκότερος και πιο απαιτητικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.