sel-12-itb-1

«Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη Τουριστική Έκθεση του κόσμου, International Tourismus Borse, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015 και στην οποία μετείχε ο Δήμος Άνδρου. H ITB αποτελεί, κάθε χρόνο, παγκόσμιο σταθμό για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Πάνω από 10.000 εκθέτες από 180 χώρες συμμετείχαν φέτος.

Οι τρεις πρώτες μέρες (4-6 Μαρτίου) απευθύνονταν αποκλειστικά στους εμπορικούς επισκέπτες και οι δύο επόμενες (7-8 Μαρτίου) ήταν αφιερωμένες στο κοινό. Η Άνδρος συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μαζί με άλλα νησιά. Το stand της ‘Ανδρου, όπως και ολόκληρη η έκθεση, σημείωσε ικανοποιητική επισκεψιμότητα και τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2015 ήταν ενθαρρυντικά. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους. Οι tour operators και οι επαγγελματίες που επισκέφτηκαν το περίπτερο ενημερώθηκαν εκτενώς για την γαστρονομία, τις περιπατητικές διαδρομές, τις υποδομές του νησιού, αλλά και για τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες, που μπορούν να βιώσουν στην Άνδρο οι επισκέπτες. Τον Δήμο Άνδρου εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελένη Πολίτου, και το μέλος της ίδιας Επιτροπής, Μαριάννα Απέργη.

sel-12-itb-2

Ο Δήμος ευχαριστεί ιδιαίτερα την Διευθύντρια και τα στελέχη του ΕΟΤ Γερμανίας για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Λάσκαρη και τον Ανθό Γαυρίου για την προσφορά των γλυκών, την Ολγα Καραγιάννη για τους πεζοπορικούς χάρτες που διέθεσε και τον κ. Πάνο Ποδηματά για το ωραίο βίντεο με λήψεις πάνω από την Άνδρο, το οποίο και προβάλαμε στο περίπτερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων DRV, η Ελλάδα, το 2014 – με άνοδο της τάξης του 17,2% σε σχέση με το 2013 – ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των κρατήσεων Γερμανών τουριστών, ως προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Βάσει των έως τώρα στοιχείων από τις φετινές κρατήσεις, η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2015, διαμορφώνοντας εξαιρετικά θετικές προοπτικές και για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.