Με τζαζ τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού σχολείου Γαυρίου!

sel-12-markesini2 sel-12-markesini3

“Cinema Passionata” Από τις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης τώρα στην Ελλάδα!

Μια -μάλλον ασυνήθιστη για τα δεδομένα της Άνδρου, αλλά σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα- συναυλία επιλέχτηκε, προκειμένου να συνοδεύσει τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, στις 15.5.2015 το οποίο παραδόθηκε από τον εργολάβο την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Πρόκειται για τη συναυλία της διεθνούς φήμης ελληνίδας τραγουδίστριας της τζαζ, Μαρίας Μαρκεσίνη (με καταγωγή από την Κεφαλλονιά) που με έναν μάλλον περίεργο τρόπο “δέθηκε” με το νησί. Συγκεκριμένα, όταν η Μαρία ετοίμαζε ένα ντοκιμαντέρ για τη Σμύρνη “ανακάλυψε” τους δρόμους του εμπορίου μεταξύ Άνδρου και Σμύρνης. Έτσι, έφτασε στην ΄Ανδρο, την οποία και “ερωτεύτηκε” -χωρίς υπερβολή! Στο νησί έκανε αρκετά γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ, αλλά και για βιντεοκλίπ, ενώ ζήτησε η Άνδρος να είναι ένα από τα τρία μέρη στην Ελλάδα που θα πραγματοποιούσε φέτος συναυλίες. Έτσι, μετά το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη Λάρισα, η Μαρία Μαρκεσίνη θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στο Γαύριο. Θα τη συνοδεύσει ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα της Ευρώπης στο χώρο της κλασικής και της τζαζ μουσικής, οι Klazz Brothers, ενώ το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί ονομάζεται “Cinema Passionata” κι έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλες τις χώρες και τις διεθνείς σκηνές της Ευρώπης.

Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις από γνωστά κινηματογραφικά έργα της παγκόσμιας σκηνής, και αγαπημένα τραγούδια από τα τρία άλμπουμ της Μαρίας Μαρκεσίνη. Μελωδίες των Kurt Weil, Bob Dylan και Carl Orff, αλλά  και δημιουργίες των Ennio Morricone, Henri Manciniι, Michel Legrand, καθώς και των δικών μας Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα κ.α.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο – κόσμημα για το νησί. Το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει, ενώ ο πολυχώρος του μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδηλώσεις. Να σημειωθεί ότι η μελέτη για την κατασκευή του σχολείου πραγματοποιήθηκε το 2007, επικαιροποιήθηκε το 2011 και το 2012 ξεκίνησαν οι εργασίες ολοκλήρωσής του.

Η Μαρία Μαρκεσίνη ως ολοκληρωμένη πιανίστα αλλά συγχρόνως και ως vocalist, είναι το είδος καλλιτέχνη που προκαλεί σεβασμό και έκπληξη. Συνδυάζοντας όχι μόνο τα δύο δυσκολότερα και πιο απαιτητικά είδη μουσικής, την κλασική και την τζαζ, αλλά και δύο τελείως διαφορετικά όργανα, το σολιστικό πιάνο και τη φωνή, κατέκτησε τις ευρωπαϊκές σκηνές με το αυθεντικό της στυλ και την σπάνια μουσικότητά της. Με τρία πολύ πετυχημένα cds στο ενεργητικό της,το τελευταίο στη Sony Classical Γερμανίας, με συχνές εμφανίσεις στα επίσημα προγράμματα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών σκηνών και φεστιβάλ και παρουσιάσεις σε πολλά ευρωπαϊκά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, έχει καταπλήξει κριτικούς και κοινό, που την χαρακτηρίζουν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του καιρού μας. Το γερμανικό γκρουπ Klazz Βrothers, που τη συνοδεύει. ιδρύθηκε το 1999, συνδυάζοντας την κλασική μουσική με την jazz – ως εκ τούτου και το όνομά τους «Klazz» – ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στην κλασική και τζαζ μουσική. Οι Klazz Brothers σήμερα θεωρούνται αυθεντίες στο είδος τους, έχοντας ηχογραφήσει 14 cd με την SONY Classical Γερμανίας. Με δυο βραβεία “Echo classical” (η πιο τιμητική μουσική διάκριση της Γερμανίας), τρία βραβεία “Jazz Αward”  και δυο υποψηφιότητες για Grammy, το όνομα τους στέκεται πολύ ψηλά στο διεθνές jazz και κλασικό crossover.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.