Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Προγράμματος «Πολίτες Ενάντια στην Κατάθλιψη» στην Άνδρο, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, σε συνεργασία με το  Δήμο Άνδρου, το Κέντρο Υγείας Άνδρου και το Σύλλογο Γυναικών Άνδρου.

Η ημερίδα με θέμα «Αλληλεγγύη και αυτοβοήθεια: απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Χώρας Άνδρου, με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία. Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Κώστα Καλαμπαλίκη, φίλου και συνεργάτη της Κινητής Μονάδας.

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Σουσούδης Θεοδόσης, ο Πανοσολογιότητος Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος,  η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Λιαποπούλου Ευαγγελία και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Ρένα Σακελλάρη.

Την ημερίδα συντόνισε ο Στέλιος Στυλιανίδης, Καθ. Κοινωνικής Ψυχιατρικής, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΠΑΨΥ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος «Πολίτες Ενάντια στην Κατάθλιψη». Παρουσίασε το πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου θα οργανωθούν ομάδες ψυχοθεραπείας για άτομα που υποφέρουν από κατάθλιψη και θα εκπαιδευτούν άτομα που έχουν αντιμετωπίσει κατάθλιψη στο παρελθόν, στο συντονισμό ομάδων αυτοβοήθειας. Το πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί σε 4 νησιά των Κυκλάδων, εκ των οποίων και η Άνδρος και στην Αττική. Πληροφορίες στη γραμματεία της Κινητής Μονάδας στο τηλ. 22840220112284022011.

Στην ημερίδα μίλησε η κα Πανουτσοπούλου Δήμητρα, Ψυχίατρος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΒΑ Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ, για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, ο κ. Νίκος Θεολόγου, Διευθυντής Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, για κοικωκικο-οικονομική κρίση και την ψυχική υγεία, τους παράγοντες κινδύνου και τους προστατευτικούς παράγοντες, η κα Μαργαρίτα Κολλάρου,εκπαιδευτικός- φιλόλογος, που μίλησε για το ρόλο του σχολείου στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών και για καινοτόμα προγράμματα ως απάντηση στην κρίση, δύο μαθητές του Εμπειρίκιου Γυμνασίου  και δύο μέλη της Κοινωνικής Λέσχης Πάρου «Φοίνικας».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.