Μητροπολίτης Κοζάνης Κυρός Διονύσιος Ψαριανός,  Χαράλαμπος Διαπούλης, τον Λεωνίδας Καραπιπέρης Δημήτριος Πολέμης.

sel-9-etairiakikladikonmeleton

«Προσωπικότητες, που σαν Φάροι  άγρυπνοι, ακοίμητοι, φρουροί και ψυχοσώστες, είναι εκείνοι οι επιφανείς Ανδριώτες στη μνήμη των οποίων είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση; Φάροι πνευματικοί, που μεταλαμπάδευσαν -ο καθένας από τον τομέα του- γνώσεις και ήθος στις νεώτερες γενιές. Φάροι που άλλοι προειδοποίησαν μέσα από τα κείμενά τους, άλλοι μας δίδαξαν ηθικές αξίες.

Είναι απόλυτα βέβαιο, πως μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις τιμής και μνήμης αναδεικνύεται ο πνευματικός πλούτος του νησιού μας.
Αναδεικνύεται το συγκριτικό πλεονέκτημα της Άνδρου, που γέννησε και έθρεψε πρωτοπόρους της διανόησης, σε όλους τους τομείς. Όπως οι Πανεπιστημιακοί Χαράλαμπος Διαπούλης, Λεωνίδας Καραπιπέρης Δημήτριος Πολέμης, καθώς και ο Μητροπολίτης Κοζάνης Διονύσιος Ψαριανός, στο πνευματικό έργο των οποίων είναι αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση». Με τα παραπάνω λόγια ο δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης αναφέρθηκε στους πνευματικούς Άνδρες της Άνδρου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 29.3.2015 στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου με πρωτοβουλία της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών σε συνεργασία με το Δήμο Άνδρου και την Καΐρειο Βιβλιοθήκη.

Στους Μητροπολίτη Κοζάνης Κυρό Διονύσιο Ψαριανό,  και τους Χαράλαμπο Διαπούλη, Λεωνίδα Καραπιπέρη και Δημήτριο Πολέμη αναφέρθηκαν στις κεντρικές ομιλίες τους οι Νικόλαος Αλιπράντης, Καλλιόπη Διαπούλη, Λεωνίδας Καραπιπέρης και Λυδία Παλαιοκρασσά – Κόπιτσα.

Τέλος η  Εταιρεία Κυκλάδικών Μελετών τίμησε τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’, το Δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη και την Πρόεδρο της Καΐρειου Βιλιοθήκης κ. Ειρήνη Δάμπαση με το βιβλίο «Επετηρίς».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.