Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών ολοκληρώθηκαν οι δυο πρώτες ενημερωτικές συναντήσεις που οργάνωσε ο Δήμος Άνδρου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

-Ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της δημοτικής αρχής και των πολιτών της Άνδρου, για το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί εδώ και δεκαετίες και το οποίο καμία προηγούμενη δημοτική αρχή δεν τόλμησε όχι να επιλύσει, αλλά ούτε καν να συζητήσει.

-Η υφιστάμενη μελέτη, μετά την έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Μαρτίου, στάλθηκε ΑΜΕΣΩΣ στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει έρθει η απάντηση. Όπως δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη αποκατάστασης του παλιού ΧΑΔΑ, παρότι έχει υποβληθεί από τον Δήμο πριν τέσσερις μήνες!

-Για μια ακόμη φορά τονίζουμε (επειδή κάποιοι το ξεχνούν…) ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει τη βούληση να λύσει το θέμα, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Συνεπώς αν απορριφθεί, για οποιονδήποτε λόγο, η 1η θέση στη βαθμολογία η μελέτη θα προχωρήσει για τη 2η, για την 3η κ.ο.κ. Αυτό είναι ξεκάθαρο κι ας το αποσιωπούν σκόπιμα κάποιοι.

-Στις ενημερωτικές συναντήσεις προβλήθηκε υλικό από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Σύρο κι έγινε εκτενέστατη αναφορά από υπεύθυνους του Δήμου Σύρου στο πώς λειτουργεί ένας ΧΥΤΑ.

-Στις ίδιες συναντήσεις παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, στο πλαίσιο ενός σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, το οποίο ο Δήμος έχει εκπονήσει. Τόσο η ανακύκλωση όσο και η κομποστοποίηση είναι θέματα πρώτης προτεραιότητας για το Δήμο και το ίδιο θα πρέπει να είναι για τους κατοίκους, τους φορείς, τα ΜΜΕ.

Για Τον Δήμο Άνδρου Ο Δήμαρχος Θεοδόσιος Ι. Σουσούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.