Με την ευκαιρία του Δελτίου Τύπου του Δήμου Άνδρου, το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου αναβαθμίζεται, χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Δ. & Λ. Μωραΐτη προς το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Άνδρου, θα προσθέσω τις δικές μου σκέψεις, σε ότι αφορά τις χορηγίες του Ιδρύματος Δ & Λ Μωραίτη.
Σίγουρα είμαι από τις πρώτες που χειροκροτεί κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση, αλλά πάνω από όλα για την περαιτέρω ανάδειξη του νησιού.

Αυτό που με έχει ενοχλήσει, όχι μόνο σαν απόδημο Ελληνίδα ανδριακής καταγωγής, αλλά σαν άνθρωπο, είναι το ατελεύτητο από το κληροδότημα του Ιδρύματος Δ. & Λ. Μωραΐτη για την δημιουργία αλλά και λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στην Άνδρα, που κρύβεται πίσω από προσωπικά οικογενειακά τερτίπια (όπως μου έχουν εξηγήσει- χωρίς αυτό να δεσμεύει την γνώμη μου) και από το 2000 ακόμα δεν βρήκε τον δρόμο του για να γίνει πραγματικότητα, όταν δεν υπάρχει καν η ανάγκη χρηματοδότησης από το κράτος, τον δήμο ή όποιον άλλο, και μέχρι που υφίσταται το κτήριο (νομίζω ανακαινισμένο) για την εγκατάσταση!
Δε με ενδιαφέρουν σχόλια και επεκτάσεις. Με ενδιαφέρει να γίνει. Με ενδιαφέρει να μπορεί η/ο πολίτης του νησιού, να δύναται να του παρέχεται η υπηρεσία για την οποία έχει το κληροδότημα αναλάβει να πράξει.
Με ενδιαφέρει, και θέλω να πιστεύω όλους μας, να γίνεται η Άνδρος το κέντρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτές, ( νομίζω υπάρχει και στην Σύρο) αλλά που θα δίνει παράπλευρα, εκτός από την πνοή ΖΩΗΣ, και την προοπτική αύξησης, αναγνωρισιμότητας, και τουρισμό στο νησί!
Με όλο τον σεβασμό Δήμαρχε , σαν γιατρός, είμαι σίγουρη ότι έχεις την ευαισθησία, μαζί με τις άλλες δύσκολες “κληρονομιές” που επωμίστηκες, να βάλεις ένα τέλος σε αυτόν τον τραγέλαφο, αλλά και την σφραγίδα σου, στην κυριολεξία, σε “ένα έργο ΖΩΗΣ” για τους νησιώτες μας και για τον κάθε Άνθρωπο εν γένει που θα είναι ελεύθερος να εκμεταλλευτεί της υπηρεσίες της Μονάδας Αιμοκάθαρσης…
‘Έχουμε την υπέροχη Γιάννα Λεβαντή, ( και τους ελάχιστους φίλους που προσπάθησαν να στηρίξουν τις προσπάθειές της) που με πολύ υπομονή, και επιμονή έχει καταστήσει την υπόθεση γνωστή στο Πανελλήνιο….αλλά φευ, μας απασχολούν πολλά άλλα, αλλά όχι η Ανθρώπινη Ζωή !
Απλά περιμένω ανταπόκριση, μια και δεν κοστίζει σε κανέναν ένα ευρώ!

Ειρήνη Κοντού Ζώτου ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.