sel-12-eva-tourtoglou-bony

«Για τρίτη συνεχή χρονιά το ΕΠΙΤΟΠΟΥ15 που πραγματοποιείται στην Άνδρο έχει σαν στόχο να δώσει δείγματα αλληλεγγύης μεταξύ καλλιτεχνών και κατοίκων, να επιτρέψει την συλλογική εικαστική εμπειρία μεταξύ ευρωπαίων καλλιτεχνών και να πιστοποιήσει τα κοινά τους σημεία. Η εικαστική αυτή πρόταση βασίζεται στο σχεδιασμό και την δημιουργία εφήμερων εγκαταστάσεων από υλικά του άμεσου περιβάλλοντος με οικονομία στην έκφραση και  τα μέσα. Ένας τρόπος να αναδειχθεί ο εφήμερος χαρακτήρας των αγαθών, το εύθραυστο της ύλης και της φύσης. Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ15 καλεί επτά καλλιτέχνες να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις in situ στην παλαιά πεζοπορική διαδρομή στα Λειβάδια, κοντά στη Χώρα Άνδρου. Φέτος επεκτείνεται και μέσα στη Χώρα με μία σειρά διαδραστικών έργων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

sel-12-epi-topou-ap-karakatsanis

Κατόπιν πρότασης του λέκτορα Κ. Μπασάνου, ξεκινάει μία συνεργασία με το τμήμα Πλαστικών Τεχνών του Παν/μίου Ιωαννίνων, καθώς τέσσερις φοιτητές θα δημιουργήσουν έργα στα πλαίσια της εκδήλωσης.
Στην Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις καλλιτεχνών και έργων, συναντήσεις με το κοινό και προβολές βίντεο. Επίσης για πρώτη φορά διοργανώνεται συνάντηση δύο ημερών με καλεσμένους θεωρητικούς της σύγχρονης τέχνης.

sel-12-epi-topou-martha-dimitropoulou

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Χρήστος Βαγιάτας, David Boeno, Jason Karaïndros, Πέτρα Κουτούση, Εmmanuelle Ducrocq, Μαρία Λιανού, Εύα Τουρτόγλου Bony και τέσσερις φοιτητές του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Παν/μίου Ιωαννίνων.
Διάρκεια – ξεναγήσεις: 11/07-31/08/2015
31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου, Συναντήσεις ΕΠΙΤΟΠΟΥ 2015, Κτήμα Κυρτάτα, Λειβάδια
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 19:30-21:00: Εύα Τουρτόγλου Bony (καλλιτέχνης και ιδρυτικό μέλος ΕΠΙΤΟΠΟΥ), Εισαγωγή Όλγα Καραγιάννη (ιδρυτικό μέλος Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου), «Η σημασία του ΕΠΙΤΟΠΟΥ για την Άνδρο» Εμμανουήλ Μαυρομμάτης (ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ),  «Ιστορική αναδρομή στην land art και in situ»
Σάββατο 1 Αυγούστου, 19:30-21:00: Marie-Fabienne Aymon (διευθύντρια, Fondation Louis Moret, Ελβετία), «Θεωρητική προσέγγιση του ΕΠΙΤΟΠΟΥ» Χρήστος Μιχαλόπουλος (υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ), «Θεωρητική προσέγγιση του ΕΠΙΤΟΠΟΥ» Στρατής Πανταζής (ιστορικός τέχνης και συνδιοργανωτής ΕΠΙΤΟΠΟΥ15), Κλείσιμο
29 Αυγούστου, Κιν/κή Λέσχη Άνδρου, Χώρα 21:30-23:00: Προβολή βίντεο ΕΠΙΤΟΠΟΥ15 και τριών βίντεο καλλιτεχνών σε σχέση με το περιβάλλον, ευχαριστήριο κλείσιμο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.