sel-4-faroi

Ξεκίνησε τη λειτουργία της, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, η έκθεση με τον τίτλο «Πέτρινοι Φάροι: Από το χθες στο σήμερα». Η έκθεση που διοργανώθηκε σε συνεργασία του Εργαστηρίου Δομικών Υλικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Υπηρεσίας Φάρων, του Δήμου Άνδρου και της Ομάδας «Φάρος 8022» λειτούργησε στο κατάστημα Παπαπαναγιώτου, στο Γαύριο μέχρι τις 30 Αυγούστου. Την επιμέλειά της είχε ο αρχιτέκτων – μηχανικός κ. Ανδρέας Χαλάς.

Τα εκθέματα αφορούσαν πληροφορίες και υλικό από τους φάρους της Άνδρου και από φάρους σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ανοιχτή ημερίδα για το κοινό επισκέψεις στους φάρους της «Γριάς» και της «Φάσας», που θα είναι ανοικτοί για το κοινό.Με την ευκαιρία της έκθεσης γίνεται γνωστό πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασης του Φάρου του Γαυρίου, η αναστήλωση του οποίου αποτελεί βασική προτεραιότητα. Η μελέτη, την οποία ολοκλήρωσε η ομάδα «Φάρος 8022» (η οποία έχει εργαστεί εθελοντικά) εγκρίθηκε από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα ξεκινήσει να υλοποιείται αμέσως μόλις εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου.

Παράλληλες εκδηλώσεις έγιναν ως ακολούθως:

13.8.2015:Προβολή ντοκιμαντέρ. Συζήτηση με τον φαροφύλακα ε.α. Ι.Ρέρρα.

16.8.2015:Προβολή ντοκυμαντέρ. Παιδικό πρόγραμμα (ζωγραφική-κατασκευή).

17.8.2015:Επίσκεψη στον Φάρο της Γριάς, στα Άχλα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το 69734015686973401568.

19.8.2015:Ημερίδα «Πέτρινοι Φάροι, από το χθες στο σήμερα». Το πρόγραμμα:

«Το Ελληνικό Φαρικό Δίκτυο», Παναγιώτης Χιώτης (Προϊστάμενος έργων της υπηρεσίας Φάρων του Π.Ν.). «Πέτρινοι φάροι: Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς», Ιωάννα Παπαγιάννη (Καθηγήτρια ΑΠΘ), Βασιλική Πάχτα (Δρ Αρχιτέκτων, Συντηρήτρια). «Πέτρινοι φάροι: Πόλοι πολιτιστικού τουρισμού», Βασιλική Πάχτα (Δρ Αρχιτέκτων, Συντηρήτρια), Ιωάννα Παπαγιάννη (Καθηγήτρια ΑΠΘ). «Ο φάρος 8022», Σοφία – Αθηνά Μπαρτζώκα (Αρχιτέκτων Μηχανικός).
-«Φάροι & Φαροφύλακες της Άνδρου»,  Δημήτρης Τριδήμας (Αντιπλοίαρχος Π.Ν. Ε.Α.). «Ο Ρώσος ναύαρχος Φιλοσοφώφ, που κατέληξε φαροφύλακας στην Ελλάδα». Γιώργος Παπαδόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου «Παλαιοί πέτρινοι φάροι και φανοί στις ελληνικές θάλασσες». «Φαροφύλακες, η ζωή των φαροφυλάκων από το 1887 ως σήμερα», Νίκος Δάβαρης, Ελίνα Χριστοδουλάκη (Αρχιτέκτονες Μηχανικοί). «Τα ταξίδια των Φάρων», Νίκος Μπένος Πάλμερ (Γλύπτης – ειδικός ερευνητής φάρων). «Η νέα γενιά Φαροφυλάκων», Ανδρέας Χαλάς (Αρχιτέκτων Μηχανικός)

22.8.2015:Παιδικό πρόγραμμα (ζωγραφική -κατασκευή).

25.8.2015:Προβολή ντοκιμαντέρ. Συζήτηση με τον φαροφύλακα ε.α. Μ.Τριανταφυλλάκη.

26.8.2015:Προβολή ντοκιμαντέρ. Συζήτηση με τον φαροφύλακα ε.α. Ι.Ρέρρα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.