Ίδρυμα Π.και Μ. Κυδωνιέως: Τα «περιβάλλοντα» της τέχνης και της ζωής μας

sel-4-kentriki-kydonieos-1

Παρά την κρίση που διανύουμε και τις πολλές οικονομικές δυσχέρειες που καθημερινά βιώνουμε, το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, που επιμένει να αντιστέκεται, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα αξιόλογες εκθέσεις.

Το πρώτο Σάββατο το Αυγούστου, έγιναν στο κτίριο του Ιδρύματος, τα εγκαίνια της εφετινής εικαστικής διοργάνωσης «ΠΛΟΕΣ» που για 21η χρονιά πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία. Το θέμα αφορούσε τα διάφορα «περιβάλλοντα» της φύσης και της ζωής μας, όπως τα εξέφρασαν 12 ζωγράφοι, μέσα από μια επιλεγμένη ομάδα έργων τους.

Ανάμεσά τους υπήρξε εικαστικό αφιέρωμα, στον Ράλλη Κοψίδη (1929 – 2010), με τα έργα της «οικολογικής διαμαρτυρίας» του. Ήταν ο πρώτος άλλωστε, που τόνισε, μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες του, αυτήν τη διάσταση, η οποία αποδεικνύεται επίκαιρη, όσο ποτέ άλλοτε.

Οι εικαστικοί δημιουργοί, που συμμετείχαν στην έκθεση αλφαβητικά είναι: Χ. Βέργη, Σ.  Γεωργιάδης, Π. Ιερεμιάδης, Α. Καββαθά, Μ. Καμπάνης, Γ. Κουβάκις, Α. Κυριτσόπουλος, Α. Λεβίδης, Φ. Στεφανίδη, Α. Τσακίρης και Μ. Χέλλνερ.

Στα εγκαίνια μίλησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ν. Σιγάλας, ο οποίος ανέπτυξε τις δυσκολίες που υπερκεράστηκαν, με θέληση και πίστη στη διατήρηση της ποιότητας που παρουσιάζεται κάθε χρόνο στην Άνδρο, με την προβολή σπουδαίων ελλήνων καλλιτεχνών, από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, το οποίο έχει γίνει σημείο αναφοράς κάθε καλοκαίρι για τη χώρα μας. Ακολούθησε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θ. Σουσούδης που μίλησε για τη σημασία αυτού του Ιδρύματος στο χώρο του πολιτισμού, αναδεικνύοντας το νησί ως κοιτίδα του. Την  παρουσίαση ολοκλήρωσε η Επιμελήτρια της έκθεσης κυρία Α. Σχινά,  που αναφέρθηκε στο σκεπτικό, το οποίο είχε διαμορφώσει και τα κριτήριά της για τις επιλογές και τη διευθέτηση των έργων, στους δύο ορόφους του κτιρίου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη εικαστική έκθεση, την οποία παρακολούθησε έως αργά το βράδυ, ενθουσιασμένο το πολυπληθές κοινό.

Ανάμεσά στους επισκέπτες, διακρίναμε τον κ. και την κ. Φ. Μωραΐτη, τον κ. και την κ. Κ. Γαρύφαλλου, την κ. Ι. Καρυστιάνη, τον κ. Η. Μαμαλάκη με τον πατέρα Αέτιο, την κ. Ά. Τρικόγλου, την κ. Ε. Βασιλοπούλου, την κ. Β. Παλαιοκρασσά, τον κ. Ν. Κουτσιανά, τον κ. Δ. Θερμιώτη, την οικογένεια Α. Θερμιώτη, την κ. Κ. Θερμιώτη με τον σύζυγό της, τους εφοπλιστές κ.κ. Ε. Λογοθέτη και Μ. Κουρτέση, την κ. Ντ. Φωτεινοπούλου, τον κ. και την κ. Δημητρίου Σαραντοπούλου, τον κ. και την κ. Π. Ζουγανέλη, τον κ. και την κ. Μ. Κοκκίνη, τον κ. Μ. Γκούμα, τον κ. Σ. Σκούρτη, κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.