132.000 ευρώ θα πάρει η Άνδρος από την ΠΝΑ για τις 16 σχολικές μονάδες που λειτουργούς στο νησί στις οποίες φοιτούν 1149 μαθητές. Το ποσό των 4 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια για να στηρίξει επικουρικά του Δήμους, στο έργο της συντήρησης των σχολικών μονάδων του Νοτίου Αιγαίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα τόνισε ο κ. Γ. Χατζημάρκος: «Είναι πολιτικό και ηθικό χρέος μας να είμαστε παρόντες και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ακόμη και σε θέματα στα οποία ο νομοθέτης δεν μας έχει δώσει την δυνατότητα παρέμβασης» και πρόσθεσε:

«Οι τρομακτικές περικοπές στα οικονομικά των Δήμων και οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στα νησιά μας, μας οδήγησε στην ανάληψη πρωτοβουλίας η οποία δεν έχει προηγούμενο στον Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να εξασφαλίσουμε ειδικό κωδικό για κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που θα στηρίξουν επικουρικά τους Δήμους στο έργο της συντήρησης των σχολικών μονάδων,  παρά το γεγονός ότι πρόκειται  αποκλειστικά για αρμοδιότητα των Δήμων».

Ειδικότερα, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εγκρίθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, κονδύλι 4 εκατ. ευρώ, 2 εκατ. για τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και 2 εκατ. για τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

Η κατανομή των κονδυλίων αυτών ανά νησί, έγινε με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια και με μέθοδο που εξάγει το αποτέλεσμα της κατανομής λαμβάνοντας υπόψιν, με συντελεστή βαρύτητας, τον αριθμό των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων ανά νησί και τον αριθμό των μαθητών ανά νησί, με βάση τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2014. Ειδική μέριμνα λήφθηκε για τα πολύ μικρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα οποία η κατανομή έγινε εκτός κριτηρίων.

Στο προσεχές δίμηνο, με εντολή του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, θα κληθούν οι Δήμοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να καταθέσουν στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχα, κατάλογο με τις παρεμβάσεις με την ιεράρχηση που οι ίδιοι κρίνουν ανά σχολική μονάδα και εντός του ποσού της κατανομής ανά νησί, προκειμένου να συμφωνηθεί στη συνέχεια η διαδικασία υλοποίησης των ανωτέρω παρεμβάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.