sel-1-aponomi

Σε πείσμα των δύσκολων καιρικών συνθηκών με τα εννιά μποφόρ και τη συνεχή βροχόπτωση, στο Δημοτικό θέατρο Άνδρου έσπευσαν περισσότερα από 80 άτομα, το πρωϊνό του Σαββάτου, 24 Οκτωβρίου. Η μέρα ήταν ιδιαίτερη για το νησί, καθώς η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία πεζοπορικών Συλλόγων, διά της προέδρου της κ Λιζ Νίλσεν, επρόκειτο να απονείμει το σήμα ποιότητας για τις περιπατητικές διαδρομές της Άνδρου.

Ήταν σχεδόν όλοι εκεί. Επίσημοι (Δήμαρχος, Έπαρχος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, επικεφαλής παράταξης στον Δήμο Βούλας – Βουλιαγμένης), εθελοντές, χορηγοί μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Σπύρος Πολέμης και Χαρά Τσεπέρκα, οι άνθρωποι της ομάδας Andros Routes με επικεφαλής την αεικίνητη Όλγα Καραγιάννη, άνθρωποι που πίστεψαν και πιστεύουν πολύ στην ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού στην Άνδρο.

Μετά τους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη, και τον Έπαρχο, Δημήτρη Λοτσάρη, η Όλγα Καραγιάννη παρουσίασε όλη τη «διαδρομή», όλα τα στάδια του προγράμματος μέχρι την πιστοποίηση, ευχαριστώντας εθελοντές και χορηγούς που δούλεψαν με μεράκι, κέφι και ενθουσιασμό για την ολοκλήρωση του έργου. Ακολούθησε η κ. Νίλσεν, η οποία απένειμε και το σήμα ποιότητας, εξηγώντας ταυτόχρονα την πολύ μεγάλη σημασία της πιστοποίησης και τη δυναμική που δίνει το συγκεκριμένο σήμα ποιότητας στο νησί. Και μόνο το γεγονός ότι η Άνδρος είναι το μοναδικό νησί της Ευρώπης που έχει εξασφαλίσει το συγκεκριμένο σήμα έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς η αγορά γύρω από τον πεζοπορικό τουρισμό ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. «Το ζητούμενο τώρα είναι να συντηρήσουμε αυτές τις διαδρομές», όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Καραγιάννη.

Η πιστοποιημένη διαδρομή ξεκινά από το βόρειο μέρος του νησιού και καταλήγει στο νότιο, σε μήκος 100 χιλιομέτρων, περίπου. Στην κεντρική Άνδρο η διαδρομή γίνεται κυκλική και καταλήγει πάλι γραμμική –όπως ακριβώς ξεκινά- στα Διποτάματα, στη νότια πλευρά του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάδειξη των μονοπατιών της Άνδρου είναι μια παλιά ιστορία, που ξεκίνησε πριν 18 σχεδόν χρόνια. Τότε εκπονήθηκε η πρώτη μελέτη, με φορέα διαχείρισης το επαρχείο Άνδρου, τότε καθαρίστηκαν και οι πρώτες διαδρομές. Τα τελευταία χρόνια όλη αυτή η προσπάθεια έγινε πιο συστηματικά, χάρη στους εθελοντές της Andros Routes, αλλά και τους χορηγούς χάρη στους οποίους μπήκε στην άκρη η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία. Κάπως έτσι φθάσαμε στην πιστοποίηση, που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης του νησιού. Και μάλιστα με ποιοτικό τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.