άραγε είναι ευτυχής η σημερινή γυναίκα με τον τρόπο και την ποιότητα που επέλεξε και διαμόρφωσε σήμερα τη ζωή της;

sel-4-marianna-dilitrakopoulou

Μαριάννα Κορκοδείλου –Δημητρακοπούλου

«…με απασχόλησε πάρα πολύ η φύση. Αυτή μπορώ να πω ήταν ο καλύτερος δάσκαλος μου, πάνσοφη! Την εκτιμώ αφάνταστα, τη σέβομαι, την αγαπώ, παρόλο που αρκετές φορές με έκανε και φοβήθηκα, μπορώ να πω με τρόμαξε η απέραντη σοφία της. Αυτή με δυο λόγια με βοήθησε να κατα­λάβω και να ξεπεράσω πολύ δύσκολες στιγμές και να δώσω νόημα, ίσως και χαρά, στο ότι υπάρχω.»

Με αυτά τα λόγια η Μαριάννα Κορκοδείλου περιγράφει ένα μέρος της ψυχής της. Μια ψυχή νεανική δημιουργική κι ακούραστη. Ένας άνθρωπος δυνατός που η ζωή της πραγματώνει αυτό που είναι και το αληθινό της νόημα. Η αντοχή. Η θέληση και το κουράγιο της αναγέννησης, ενυπάρχει σε κάθε της λέξη στο δεύτερο βιβλίο της «Μήπως την πατήσαμε ρε κορίτσια;» που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2015 από τις εκδόσεις του Πάνου Δαβία και παρουσιάστηκε στο ανδριακό κοινό την 1 Σεπτεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου. Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία το βιβλίο περιγράφει τις γυναίκες της διπλανής πόρτας, μακριά από φεμινιστικούς πομφόλυγες είναι ίσως η καλύτερη προσέγγιση της γυναικείας φύσης.

Η Μαριάννα Κορκοδείλου-Δημητρακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη μαθητική της εμπειρία ως κατ’ οίκον διδαχθείσα επί τριετίαν. Εν συνεχεία, μαθήτευσε στο σχολείο Ἑλικών» της κυρίας Σταυροπουλίδου. Από εκεί, μετακινήθηκε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο θηλέων, όπου και αποφοίτησε. Από το Ωδείο Αθηνών απέκτησε το δίπλωμα Ανωτέρας στο πιάνο. Ολοκλήρωσε την τετραετή φοίτηση της στη Σχολή του Αμερικανικού Κινηματογράφου και Σκηνοθεσίας και την τετραετή φιλοσοφική και ιστορική «προσέγγιση» της με καθηγητές τους Ευάγγελο Παπανούτσο και Ι. Μ. Παναγιωτόπουλο.

Έχει δυο παιδιά, τέσσερα εγγόνια και τρία δισέγγονα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.