sel-4-festival-kentriki_

Υπό νέο καθεστώς, που θα εξασφαλίζει τόσο την οικονομική βιωσιμότητα του φεστιβάλ όσο και την άψογη συντήρηση του Ανοιχτού Θεάτρου, πρόκειται να λειτουργήσει φέτος το «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου». Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του της 22ας Ιανουαρίου, αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτή την πρόταση που υπέβαλλε ο κ. Αλκιβιάδης Τάττος στον Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη.

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τάττου, πρόκειται να συσταθεί Φορέας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στον οποίο θα παραχωρηθεί για το 2016 τόσο το Ανοιχτό θέατρο Άνδρου, όσο και η ευθύνη διοργάνωσης του φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου. Ήδη η σύσταση του φορέα προχωρά ταχύτατα και όλες οι διαδικασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνονται και τα εξής:

-Ο κ. Αλκιβιάδης Τάτος καθώς και άλλοι φίλοι της Άνδρου-χορηγοί θα χρηματοδοτήσουν το Φεστιβάλ του 2016, ώστε σε κάθε περίπτωση να μην προκύπτουν ζημιές για τον Δήμο. Σε περίπτωση κερδών αυτά θα αποδίδονται στο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού.

-Ο Φορέας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα θα έχει την ευθύνη συντήρησης του θεάτρου, καλύπτοντας όλα τα κόστη που είναι πιθανό να προκύψουν. Από την άλλη, ο Δήμος Άνδρου παραχωρεί στον Φορέα την εκμετάλλευση του κυλικείου του θεάτρου.

Μετά τη σύσταση του Νομικού Προσώπου το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος και να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό που θα καθορίζει και τις λεπτομέρειες της συνεργασίας.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ θα είναι ο κ. Παντελής Βούλγαρης, πρόθεση του οποίου είναι να «ανοίξει» τη διοργάνωση και χρονικά, αλλά και τοπικά. Στη λογική αυτή θα υπάρξουν εκδηλώσεις και τον Ιούλιο και μάλιστα όχι μόνο στο Ανοιχτό Θέατρο, αλλά και σε άλλα σημεία της Άνδρου. Είναι κάτι που ο ίδιος ο κ. Βούλγαρης είχε αναφέρει από πέρσι, ως στόχο.

Σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, δήλωσε:

«Θέλω να χαιρετήσω και να ευχαριστήσω τον κ. Αλκιβιάδη Τάττο για την πρότασή του που δείχνει για μια ακόμη φορά το πάθος και την αγάπη του για την Άνδρο. Η πρότασή του εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του θεάτρου και του φεστιβάλ, σε μια εποχή ιδιαίτερα ζοφερή όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας και, κατά συνέπεια, και του Δήμου μας. Πέρσι καταφέραμε ένα μικρό θαύμα, διοργανώνοντας σε ελαχιστότατο χρόνο ένα φεστιβάλ ποιότητας που ακούστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από φέτος το φεστιβάλ Άνδρου πηγαίνει ακόμη πιο μακριά, με στόχο να απλωθεί σε όλη την Άνδρο, αλλά και να φιλοξενήσει διεθνείς παραγωγές. Είμαστε βέβαιοι πως η Άνδρος θα είναι και το φετινό καλοκαίρι πρωταγωνίστρια στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας».

Κέρδος 9.000 ευρώ από το 1ο Φεστιβάλ

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αναλυτική ενημέρωση (έσοδα – έξοδα) για τον οικονομικό απολογισμό του περσινού φεστιβάλ από την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού κ. Αθηνά Τσατσομοίρου, η οποία ανέφερε τα εξής:

-Ο προϋπολογισμός ήταν 43.000 ευρώ και καλύφθηκε κατά 57% από χορηγίες και κατά 43% από την πώληση των εισιτηρίων. Υπήρξαν και χορηγοί που προσέφεραν εκτός από χρήματα, αγαθά και υπηρεσίες.

-Η επιχορήγηση από την πλευρά του Δήμου ήταν μηδενική. Υπήρξε ένα κέρδος της τάξεως των 9.000 ευρώ, περίπου.

-Τις παραστάσεις παρακολούθησαν σχεδόν 9.000 θεατές. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 εκδηλώσεις και τα εγκαίνια.

-Υπήρξε ομάδα υποστήριξης από αρκετούς υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι εργάστηκαν πέραν του ωραρίου τους για τις ανάγκες του φεστιβάλ, αλλά και 15 εθελοντές από νέους και νέες της Άνδρου.

Γρ. Ε.Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.