«Θεσμικό πλαίσιο ακτοπλοΐας, δίκτυο γραμμών και ανάπτυξης των νησιών» ήταν το θέμα της ημερίδας στην οποία παραβρέθηκε και εισηγήθηκε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Άνδρου με την Σύρο την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημήτριος Λοτσάρης στη Νάξο.

eparhos-1_n

Στην τοποθέτησή του έθιξε το θέμα των υποδομών των λιμένων και του σωστού προγραμματισμού των δρομολογίων. Συγκεκριμένα ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της σπηλαίωσης του Βόρειου Προβλήτα του λιμένα του Γαυρίου.

Επίσης αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της διασύνδεσης της Άνδρου με το διοικητικό κέντρο της Σύρου και με τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στη Συνεδρίαση του ΣΑΣ που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο πρόταση για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

eparhos-3_n

Συγκεκριμένα ζήτησε:

α. Την επέκταση του δρομολογίου Άνδρος – Τήνος – Μύκονος με τη Σύρο, τις ημέρες Κυριακή και Δευτέρα.

β. Την τροποποίηση του δρομολογίου Άνδρος – Σύρος – Τήνος.

γ. Τη σύνδεση με τις Δυτικές Κυκλάδες, μέσω της σύνδεσης δύο επιδοτούμενων ενδοκυκλαδικών γραμμών, με αφετηρία και τερματισμό την Άνδρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.