sel-12-thiasos-alaloum-1060x800Ανοιχτό Θέατρο: 2 Σεπτεμβρίου 2016.

  Η ιστορία της επιθεώρησης καθρεφτίζεται στην ιστορία της Ελλάδας. Και η ιστορία της Ελλάδας ζωντανεύει με τα νούμερα και τα τραγούδια της επιθεώρησης στο διάστημα 1895-2016. Μέσα σε αυτήν την αντίληψη, ανεβαίνει στη σκηνή η επιθεώρηση «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου», που ξεκινά από την παρθενική της εμφάνιση με το «Λίγο απ’ όλα», συνεχίζει με τα «Παναθήναια» των βαλκανικών πολέμων, περνά στην κατάθλιψη της Μικρασιατικής καταστροφής, παίρνει μια ανάσα με τις οπερετικές μελωδίες του Μεσοπολέμου, διανύει τα πέτρινα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου, θριαμβεύει στη  δεκαετία του ’60, βυθίζεται στο σκοτάδι της χούντας, ξαναγεννιέται στη Μεταπολίτευση και προχωρά ακάθεκτη με το δίπολο Νέας Δημοκρατίας – Πασόκ, φθάνοντας στις μέρες μας με το «Πρώτη φορά Αριστερά». Η πατρίδα μας ανάγλυφη με χορούς και τραγούδια με μια ομάδα θεόμουρλων ερασιτεχνών ηθοποιών του θιάσου «ΑΛΑΛΟΥΜ», που βάζουν τα δυνατά τους τουλάχιστον να μην κάνουν πολλά φωνητικά φάλτσα.

Οι συντελεστές της επιθεώρησης:

  • Κείμενα-Σκηνοθεσία: Γιώργος Δάμπασης
  • Στίχοι: Τζένα Γεραρή
  • Φιλολογική επιμέλεια: Λιλίκα Αντανασιώτη
  • Μουσική Διδασκαλία: Δημήτρης Σιδέρης
  • Μουσική Διεύθυνση: Προκόπης Κωττάκης
  • Σκηνικά-κοστούμια: Αριστέα Γράβου
  • Χορογραφίες: Γεωργία Ξανθού.
  • Φιλική Συμμετοχή: Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. Ο Χορευτικός Σύλλογος Γυναικών Άνδρου. Η Νεανική Χορωδία και η Λαϊκή Κομπανία του Κάρολου Γιαγιάννη.
  • Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Θανάσης Αναστασίου Λιλίκα Αντανασιώτη Χαρά Βακονδίου Ηλίας Βικτωράτος Κώστας Γαρύφαλλος Τζένα Γεραρή Γιωργος Γεραρής Στάθης Δανιηλίδης Ράνια Κωνσταντινίδου Στέλιος Μαρκουίζος Σελένα Μαρκουίζου Κάτια Μαρκουίζου Ρίκα Μουρίκη Σαράντης Παντελιάς Πάτρα Παπαδοπούλου Κατερίνα Σορούλα Αμαλία Τηνιακού και η σοπράνο Ελεάννα Κωνσταντά.

Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν για τους σκοπούς της Καϊρείου Βιβλιοθήκης.

Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα «Ανδριακή»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.