Αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής την οικονομική και εμπορική σύμβουλο κ. Zhou Ruojun, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Άνδρο, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη. H κ. Zhou Ruojun και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας συνοδευόταν από την πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης κ. Ελεάννα Νεστορίδη.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με το Ε.ΚΙ.ΝΑ , αποτελεί την δεύτερη συνάντηση συνεργασίας  -η πρώτη έλαβε χώρα  στην Αθήνα- με σκοπό να γνωρίσει η αντιπροσωπεία της πρεσβείας από κοντά την πολιτιστική και οικονομική  δραστηριότητα στο νησί και να διερευνηθούν οι δυνατότητες και οι τομείς συνεργασίας των δυο πλευρών.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Ναυτικό και το Ψηφιακό Μουσείο, το Ανοιχτό θέατρο Άνδρου,  όπου συνομίλησαν με τον Παντελή Βούλγαρη (σκηνοθέτη της βραβευμένης στη Σανγκάη ταινίας «Μικρά Αγγλία»), το Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης,  συνοδευόμενα από τις Δημοτικές Συμβούλους, υπεύθυνες για Τουρισμό, Ανάπτυξη και Πολιτισμό, κ.κ. Πολίτου και Τσατσομοίρου.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Άνδρου ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας  και του πρωτογενούς τομέα.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Άνδρου, έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης, όπως και  Δήμοι Χανίων και Σύρου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης κ. Ελεάννα Νεστορίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσει  τον Πολιτιστικό Τουρισμό στο νησί και να προσελκύσει, με την βοήθεια της Δημοτικής Αρχής, επενδύσεις οι οποίες μπορούν να στηριχτούν μέσω της αδελφοποίησης του Δήμου με Κινεζικές πόλεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.