Περί φεστιβάλ γνωρίζαμε. Το ίδιο και για τα «Γαυριώτικα». Να, όμως, που η Άνδρος βρίσκει πάντα τον τρόπο να εκπλήσσει! Ο πρώτος αγώνας ορεινού δρόμου στο νησί, το Andros Trail Race, αποτέλεσε την έκπληξη της χρονιάς κι έδειξε πως όταν υπάρχει κέφι, όρεξη για δουλειά και επαγγελματισμός, όλα γίνονται!

Σε μια εποχή που το νησί ερημώνει –αρχές Οκτωβρίου- περισσότεροι από 500 άνθρωποι κατέφθασαν στην Άνδρο για τον 1ο ορεινό αγώνα δρόμου. Από αυτούς οι 230 ήταν αθλητές και οι υπόλοιποι συνοδοί. Ανάμεσά τους και αθλητές από τη Νορβηγία, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ιταλία. Το Κόρθι, από όπου ξεκίνησαν και τερμάτισαν οι δρομείς τόσο των 10 χιλιομέτρων όσο και της απαιτητικής διαδρομής των 22 χιλιομέτρων, θύμιζε καλοκαίρι όσον αφορά τον κόσμο. Τα μαγαζιά γεμάτα, ο ενθουσιασμός στα ύψη, το ίδιο και το κέφι. Παραμονή του αγώνα ο κόσμος είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει στο pasta party που είχε οργανωθεί στην πλατεία του Κορθίου, όπου προσφέρθηκαν εκατοντάδες μερίδες χυλοπίτες –προσφορά από την κ. Λούβαρη, που διατηρεί το ομώνυμο τυροκομείο στην περιοχή.

Η οργάνωση ήταν άψογη. Υπήρχαν σταθμοί ανεφοδιασμού, υπήρχε ασθενοφόρο από το Ιατρικό Κέντρο και το Κέντρο Υγείας Ανδρου, υπήρχαν γιατροί, υπήρχαν σαφέστατες οδηγίες και δεκάδες εθελοντές κατά τη διάρκεια των διαδρομών, που εξυπηρετούσαν τους αθλητές.

Μετά την ολοκλήρωση των τερματισμών όλοι είχαν μόνο θετικά σχόλια. Κάποιοι αθλητές που παίρνουν μέρος και σε αγώνες του εξωτερικού μίλησαν για διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου. Η οποία φυσικά θα διεξάγεται κάθε χρόνο πάνω στην πιστοποιημένη πεζοπορική διαδρομή του νησιού Andros Routes, ενώ θα εμπλουτισθεί και με αγώνα για παιδιά.

Τέλος, στο περιθώριο του αγώνα, μάθαμε πως τον Μάιο του 2017 θα διοργανωθεί ημι -μαραθώνιος στο νησί, πράγμα που φαίνεται πως, μέσω του αθλητισμού, βρίσκει πρόσφορο έδαφος όσον αφορά τον βασικό στόχο που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.