Ο μεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας Γιάννης Ζιώτης, ο Ανδριώτης κατ’ επιλογή και εν συνειδήσει, μια δυνατή υπογραφή του καιρού του, με διεθνές κύρος και αναγνώριση, μας προκαλεί να αναμετρηθούμε με το δικό του “Λάθος Απ’ Την Αρχή” και να στριφογυρίσουμε εμφατικά την κλεψύδρα του χρόνου που μετράει ήδη τους χαμένους της κόκκους… Η Θλίψη για το Χρόνο, για τη Ζωή που σπαταλιέται, αλλά και την εναγώνια προσπάθεια του συγγραφέα να απαντήσει στα ερωτήματα επιβίωσης και βιώματος που κατατρύχουν τους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους του καιρού μας καταλήγουν σε ένα δυναμικό κείμενο, ίσως το καλύτερο που έχει αποδώσει μέχρι σήμερα ο Γιάννης Ζιώτης.

«Δεν αντιμετωπίζω καταστάσεις μιας εικονικής πραγματικότητας σε video game, αλλά νιώθω σαν να βρίσκομαι στη μέση μιας καταιγίδας που αδυνατώ να διαχειριστώ, σ’ ένα απέραντο καζίνο, όπου πάνω στην πράσινη τσόχα οι εναπομείναντες θαμώνες, τζογάρουν στην εξόντωσή μου τα τελευταία τους λεφτά».

Αυτό θα έλεγε ο Προκόπης, ο πιο έμπειρος συντάκτης της εφημερίδας «Κόσμος Εν Υπνώσει», διαισθανόμενος ίσως την κόκκινη γραμμή που περνούσε.

Καμιά φορά δεν αρκεί ν’ αγαπήσεις και ν’ αγαπηθείς με όλη σου τη δύναμη.

Το θέμα είναι ποια αόρατη δύναμη κρατάει την κλεψύδρα και την κουνάει επιτακτικά σε βάρος σου, για να ξοδέψει γοργά και τον τελευταίο κόκκο της.

Και αυτός φυσικά δεν είναι ο δίκαιος Θεός.

Μια φανταστική ιστορία για ένα λάθος απ’ την αρχή…

 Ο Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976 από ανθρώπους του μόχθου. Είναι μεταφρασμένος στο εξωτερικό, βραβευμένος και θεωρείται ένας από τους καταξιωμένους συγγραφείς της γενιάς του. Σπούδασε δημοσιογραφία και την υπηρέτησε με συνέπεια. Το βιβλίο «Λάθος απ’ την αρχή…» αποτελεί το 7Ο συνολικά έργο του.

  Στον Αντώνη Σαμαράκη, τον πολύτιμο φίλο του και δάσκαλο, οφείλει τη συγγραφική του γέννηση. Ο Γιάννης Ζιώτης αντλεί την έμπνευσή του απ’ την καθημερινότητα. Είναι και ο ίδιος άλλωστε, αναπόσπαστο κομμάτι του δρόμου. Ο συγγραφέας με το έργο του έχει καταφέρει να συναντηθεί με το ευρύ αναγνωστικό κοινό, ν’ αγαπηθεί και να συζητηθεί όσο λίγοι της γενιάς του.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.