28 Δεκεμβρίου 2016. Το κρύο είναι φαρμακερό, ενώ πυκνά σύννεφα σκεπάζουν τον ουρανό του νησιού. Πικρές είναι όμως και οι ειδήσεις. Όπως αυτή της απώλειας του Γιατρού και πρώην Αντιδημάρχου Νίκου Καπετάν – Θεολόγου που έχασε τα ξημερώματα τη μάχη με τη ζωή. Με πραγματική θλίψη ο ανδριακός κόσμος αποχαιρέτισε έναν άνθρωπο της προσφοράς στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου αλλά και έναν άξιο επιστήμονα. Ο Νίκος Θεολόγου καταγόταν από την Λέσβο,. Στο νησί μας ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια παντρεμένος με την Νάσια Γιάννίση από το Γιαννισαίο και τα 4 παιδιά του, ενώ ανέπτυξε ενεργό δράση στα κοινά υπό των δημάρχων Εμμανουήλ Βάμβουκα και Ιωάννη Γλυνού. Παρών όπου και όποτε παρέστη ανάγκη είχε έμφυτη την δύναμη του πολιτευτή αλλά και την εργατικότητα του στρατιώτη. Ο Νίκος Θεολόγου άνθρωπος με πολυεπίπεδη προσωπικότητα είχε την δύναμη να συγκρουστεί αλλά και να οπισθοχωρήσει. Είχε το κουράγιο να κάνει υπερβάσεις και την μεγαλοσύνη να συγχωρεί. Είχε πολλούς «εχθρούς» που τελικά ήταν όλοι Φίλοι. Η Άνδρος τον αποχαιρέτισε πάνδημος την δεύτερη μέρα του νέου χρόνου στο Κοιμητήριο των Μενήτων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ανδριακής γης που σκέπασε τη σορό του.

Αποχαιρετώντας το ΝΙΚΟ ΚΑΠΕΤΑΝ – ΘΕΟΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ

Για το θάνατο του  Νικολάου Kαπετάν – Θεολόγου εξέδοσε ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του Νικολάου Καπετάν–Θεολόγου, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσιος Σουσούδης και το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 13:00 αποφάσισαν ομόφωνα: Εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη και θλίψη για το θάνατο του

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ-ΘΕΟΛΟΓΟΥ

 Ενός ανθρώπου τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώην Αντιδημάρχου Άνδρου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Άνδρου, όσο και Επιστήμονα Ιατρού που από τη θέση του στο Κέντρο Υγείας Άνδρου βοήθησε στον τομέα της υγείας επί πολλές δεκαετίες την Άνδρο. Εγκρίνουν την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος :

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος.

Το Δημοτικό  Συμβούλιο  να παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία

Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

Να διατεθεί στη μνήμη του ποσό 1.000€ στο Κέντρο Υγείας Άνδρου για την κάλυψη αναγκών του.

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Αιωνία του η Μνήμη

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Θεοδόσιος Σουσούδης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ελευθέριος Μπάλλας

Τα μέλη του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου

 Π.Ν.Α.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων και ιδιαίτερα η κοινωνία της Άνδρου αποχαιρετούν ένα άξιο μέλος τους, μια εξαίρετη προσωπικότητα, έναν αυτοδιοικητικό ιδιαίτερα δυναμικό, έναν διακεκριμένο επιστήμονα που υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με σθένος, με εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, σεμνότητα, υπευθυνότητα, αξιοπρέπεια και συνέπεια, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων. Ο Νίκος έδωσε “μάχες” αφήνοντας σημαντικές παρακαταθήκες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή του και εκ Θεού παρηγοριά οι οικείοι του”.

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

 ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΆΝΔΡΟΥ

Πάντα δούλευες για το υπέρτατο κοινό καλό του τόπου που τόσο αγάπησες και τίμησες . Την Άνδρο μας !!! Ο διττός σου ρόλος ως αυτοδιοικητικού και γιατρού στην κοινωνία μας υπήρξε δημιουργικός. Ουσιαστικός, πρωτοπόρος, ρομαντικός, οργανωτικός και ευαίσθητος!!! Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ο ακούραστος γιατρός και αυτοδιοικητικός ξεκουράστηκε τελειώνοντας μαχόμενος όπως πάντα έκανε!!! Σ’ ευχαριστούμε για όλα ΓΙΑΤΡΕ. Το πάθος σου για δημιουργία και η εργατικότητα σου θα  μας εμπνέει!!!

 Έπαρχος Άνδρου,

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 Η ἉΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε από τα εγκόσμια για την αθανασία. Με απέραντη ευγνωμοσύνη αποχαιρετά η Ανδριακή Ενότητα τον Επικεφαλής Σύμβουλό της στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, τιμώντας τον Άνθρωπο, τον Επιστήμονα, τον Αυτοδιοικητικό πολίτη που έδωσε απόλυτα την αγάπη του στους Ανδριώτες για 30 και πλέον χρόνια. Η απώλειά του δεν αναπληρώνεται στον ανθρωπιστή ιατρό και ικανότατο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η αναγνώριση του πολύπλευρου έργου του και της προσφοράς του ακόμα και από τους μέχρι πρόσφατα υβριστές μας είναι η καταλληλότερη συνθήκη, να γίνει η μνήμη του αιώνια και βάση για τους σύγχρονους και τις επόμενες γενιές ανδριωτών ώστε να μην επαναλάβουν τα λάθη του διχασμού τους και της εξαιτίας του διχασμού διαρκούς οπισθοδρόμησης του νησιού μας.

Ιωάννης Α. Μαλταμπές

Η «ΆΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

Η δημοτική παράταξη  «Άνδρος της Ζωής  μας» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την απώλεια του ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Με μεγάλη μου λύπη, πληροφορήθηκα την απώλεια του Νίκου Θεολόγου. Χάσαμε τον ΓΙΑΤΡΟ της Άνδρου που αφοσιώθηκε όσο κανένας άλλος για να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των Aνδριωτών στο Kέντρο Yγείας του νησιού. Τον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ που εκτελούσε ευόρκως και με σχολαστική ευλάβεια τα καθήκοντά του.  Τον ΆΝΘΡΩΠΟ που όλοι οι ασθενείς του εμπιστεύονταν. Εκτός όμως από σπουδαίος γιατρός, ήταν και ένας έμπειρος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ άνδρας που άφησε τη δική του σφραγίδα στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα κοινά της Άνδρου.

Λίγες μέρες πριν συζητούσαμε μαζί και μου έκανε εντύπωση το πάθος και το ενδιαφέρον που είχε για τα τοπικά μας θέματα, παρά το επιβαρυμένο της υγείας του.  Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας» και εμού προσωπικώς, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου και την από καρδιάς συμπάθειά μου προς την οικογένειά του και τους οικείους του.

Στο καλό ΦΙΛΕ Νίκο.

Γιάννης Γ. Καπάκης

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Άνδρου

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Υπ. Εσωτερικών

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ -ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

«Η ΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ»

Ο Προέδρος Γ.ΚΟΝΤΟΣ και το ΔΣ του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων -διαμερισμάτων Η ΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του Ν. Θεολόγου ενός ανθρώπου που επί χρόνια πρόσφερε στον σύλλογό μας. Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, για χρόνια αρκετά στο ΔΣ,  άφησε σημαντικό έργο. Η διάθεση προσφοράς στον τόπο μας θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη μας. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δίνει δύναμη στην οικογένειά του.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε εις μνήμη του εκλιπόντος να αποσταλεί στεφάνι και να παραστεί σύσσωμο  το ΔΣ στο τελευταίο αντίο.

ΨΗΦΙΣΜΑ Θ. Ο. Α

Σήμερα το πρωί ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου έχασε έναν αγαπημένο του άνθρωπο. Ο Νίκος θα είναι για πάντα στη μνήμη μας ένας πρωτεργάτης του πολιτισμού στο νησί μας. Ιδρυτικό μέλος του πρώτου θεατρικού σχήματος με την προσωνυμία ”ΑΦΑΝΗΣ ΝΑΥΤΗΣ”, από το 1983 μέχρι σήμερα προσέφερε στο χώρο όσα μπορούσε, όπως μπορούσε,με όποια ιδιότητα και αν είχε. Το Δ.Σ του συλλόγου συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε:
1. Να παραστεί σύσσωμο στην νεκρώσιμη ακολουθία .
2. Να διαβαστεί το ψήφισμα στην εκκλησία.
3. Αντί στεφάνου να δοθεί ένα ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.
4. Να δημοσιευθεί το ψήφισμα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο

Το Δ.Σ του Θ.Ο.Α

Απουσία

Ήθελα να γράψω αμέτρητες λέξεις όμως δεν μπόρεσα. Βούρκωσαν κι οι λέξεις. Ήσουν αγωνιστής, μαχητής, συνεργάτης στον πολιτισμό, άριστος επιστήμονας. Χάραξε η νέα χρονιά, ο χιονιάς με την απουσία σου άγγιξε την Άνδρο.

Καλό ταξίδι φίλε Νίκο, σε γλαυκή θάλασσα κι έναστρο ουρανό, με Αιγαιόγλαρους να συντροφεύουν τη ρότα σου.

Στην οικογένειά σου Θερμά συλλυπητήρια.

Χριστίνα Ραΐση Μανάλη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.