«Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού με το εν θέματι περιεχόμενο με το οποίο μας ζητούσατε τις απόψεις μας επί των δρομολογιακών γραμμών ενδοκυκλαδικής σύνδεσης επανυποβάλαμε με το Αριθ. Πρωτ. 3480/77990/24.6.2016 έγγραφό μας τις προτάσεις που είχαμε καταθέσει στις 27 Μαΐου 2016 στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο, ως εξής: «Την επέκταση του δρομολογίου Άνδρος – Τήνος – Μύκονος με τη Σύρο, τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη για την κάλυψη της αυθημερόν εξυπηρέτησης των Ανδριωτών. Την τροποποίηση του δρομολογίου Άνδρος – Σύρος – Τήνος. Τη σύνδεση με τις Δυτικές Κυκλάδες, μέσω της σύνδεσης δύο επιδοτούμενων ενδοκυκλαδικών γραμμών, με αφετηρία και τερματισμό την Άνδρο. Την επαναφορά του παλαιότερου δρομολογίου με διανυκτέρευση Τετάρτη βράδυ Άνδρο και αναχώρηση για Σύρο Πέμπτη πρωί. Την επαναφορά κάθε Παρασκευή της ώρας αναχώρησης από Σύρο αντί 14.15 σε 16.00.

Σημείωση: Το υφιστάμενο δρομολόγιο κάθε Τετάρτη, αναχώρηση από Άνδρο 9.30π.μ. για Σύρο δεν εξυπηρετεί καθώς προϋποθέτει υποχρεωτική διανυκτέρευση στη Σύρο και είναι παράλληλο με την καθημερινή σύνδεση μέσω Τήνο». Εντούτοις δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι οι ανωτέρω συγκεκριμένες απόψεις δεν ελήφθησαν υπόψη και στην εν λόγω γραμμή υπάρχει το δρομολόγιο ΣΥΡΟ – ΑΝΔΡΟ – ΤΗΝΟ – ΜΥΚΟΝΟ – ΑΝΔΡΟ – ΣΥΡΟ και επιστροφή ΠΑΡΟ – ΜΥΚΟΝΟ – ΤΗΝΟ – ΑΝΔΡΟ – ΣΥΡΟ η οποία εντέλει δεν εξυπηρετεί το νησί μας, αφού προϋποθέτει διανυκτέρευση των Ανδριωτών στη Σύρο, χάνοντας την αυθημερόν εξυπηρέτηση. Ως εκ τούτου ζητάμε έστω και τώρα τροποποίηση των δρομολογίων σύμφωνα με την ανωτέρω πρόταση.

Ο Έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης

Πίνακας Αποδεκτών: Υπουργείο Ναυτιλίας και  Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Θεοτοκά,  Δ/νση  Θαλασσίων Συγκοινωνιών, Τμήμα Β΄ Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) (να δοθεί στα μέλη). Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γ.Γ. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γεώργιο Λεονταρίτη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.