Στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Άνδρου λειτουργεί επί 15 συναπτά έτη το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης  «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2016-2017’» ενδιάμεσος φορές διαχείρισης η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης  και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), συγχρηματοδοτούμενο  από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , του Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της ειδικής εισφοράς ασφαλισμένων για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Κατ΄οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» (ΙΚΑ/ΕΤΑΜ).

Η  Βοήθεια στο Σπίτι με την παροχή υπηρεσιών φροντίδας σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), στοχεύει με την λειτουργία της στην παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, τη διατήρηση της συνοχής της οικογένειάς τους, την αποφυγή χρήσης ιδρυματικής φροντίδας ή καταστάσεων κοινωνικού αποκλεισμού, την εξασφάλιση αξιοπρεπούς και υγιούς διαβίωσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Οι ωφελούμενοι διαμορφώνουν τη συχνότητα των επισκέψεων ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις ειδικότητας που έχουν περισσότερη ανάγκη. Σε γενικές γραμμές γίνονται συχνές επισκέψεις (1-3) φορές την εβδομάδα.

Απευθύνεται σε: Μοναχικά ηλικιωμένα άτομα. Ηλικιωμένους που δεν αυτοεξυπηρετούνται και χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας (κινητικές δυσκολίες, άνοια, μειωμένη όραση-ακοή κά.). Ηλικιωμένα άτομα με χαμηλά εισοδήματα και  δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη

Προσωπικό που απασχολείται: Κοινωνικοί Επιστήμονες- Ψυχολόγοι. Νοσηλεύτριες. Οικογενειακοί Βοηθοί. Κοινωνικοί Επιστήμονες- Ψυχολόγοι

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Πλήρης καταγραφή και μελέτη των αναγκών των ηλικιωμένων που ζουν στο σπίτι.

Παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης σε θέματα που απασχολούν τον ηλικιωμένο. Πληροφορίες για τα δικαιώματα και ενημέρωση των εξυπηρετούμενων (για ασφαλιστικά θέματα, συνταξιοδοτικά, προνοιακά κ.α.). Συνεργασία με άλλους φορείς

Νοσηλεύτρια. Παροχή πρωτοβάθμιας νοσηλευτικής φροντίδας και συμβουλευτική σε θέματα υγείας του ηλικιωμένου από εξειδικευμένη νοσηλεύτρια. Η Νοσηλευτική φροντίδα αφορά την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, σφυγμών, έλεγχος σακχάρου του αίματος, αλλαγή και τοποθέτηση ουροκαθετήρα, αιμοληψίες και μεταφορά αίματος και ούρων στο Νοσοκομείο. Καταγραφή της φαρμακευτικής αγωγής του ηλικιωμένου και παρακολούθηση τήρησης της σωστής λήψης αυτών. Εκπαίδευση των ηλικιωμένων και της οικογένειας όταν υπάρχουν προβλήματα σακχαρώδη διαβήτη ή υψηλής πίεσης κ.α.

Συνταγογραφία, περιποίηση κατακλύσεων, συνοδεία του ηλικιωμένου στο γιατρό, ενεσοθεραπεία κ.α. Οικογενειακή Βοηθός. Βοήθεια στην καθαριότητα του σπιτιού, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και φροντίδα του ηλικιωμένου. Διανομή φαγητού, πληρωμή λογαριασμών, διάφορα ψώνια, αγορά φαρμάκων. Συντροφιά στον ηλικιωμένο, συζήτηση μαζί του.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 09:00 με 11:00, 2282-3-60113  (Δημοτική ενότητα Υδρούσας), 2282-3-60321 (Δημοτική ενότητα Κορθίου-Άνδρου), Τηλέφωνο Κοινωφελούς Επιχείρησης 2282360223   

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.